Potpisan ugovor o zamjeni nepokretnosti (VIDEO)

26.04.2018.

VIŠEGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević potpisali su danas ugovor o zamjeni nepokretnosti, čime će biti omogućeno smještanje Policijske stanice Višegrad u centar opštine.

Potpisnici su istakli da je ugovor sklopljen na obostranu korist.

“Ovo je velika stvar za Ministarstvo unutrašnjih poslova i za Policijsku stanicu Višegrad, koja sada dobija objekat u centru grada, što će omogućiti policajcima da mnogo brže djeluju i rade svoj posao na zaštiti građana i njihove imovine, te da rješavaju probleme brže i efikasnije”, rekao je Lukač.

Prema njegovim riječima, bezbjednosna situacija u Višegradu je povoljna, nema teških krivičnih djela i slučajeva koji mogu da uznemiruju građane.

“Saradnja sa opštinom Višegrad je na veoma visokom nivou, zahvaljujući načelniku i njegovim saradnicima koji razumiju potrebe grada i građana i potrebe funkcionisanja policije u ovom gradu”, dodao je Lukač.

Đurević je rekao da je opština prepustila zgradu u kojoj je ranije bila Ministarstvu unutrašnjih poslova, te pomogla renoviranje određenih prostorija, a da je zauzvrat dobila objekat koje je koristila Policijska stanica Višegrad.

On je naveo da će stari objekat Policijske stanice Višegrad, koji je sada u vlasništvu opštine, biti dodijeljen komunalnom i vodovodnom preduzeću, da bi i njima bio omogućen što bolji rad.

Višegradska opštinska uprava prošle godine je preseljena u Gradsku kuću u Andrićgradu.