SO-e Rogatica – Veće kazne za stvaranje divljih deponija

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 12. aprila 2018. 058.ba

ROGATICA – Odbornici SO-e Rogatica na danas održanoj redovnoj sjednici donijeli su odluku o izmjenama i dopunama odluke o komunalnom redu u kojoj su za nekontrolisano i nesavjesno odlaganje otpada i stvaranja divljih deponija koje utiču na narušavanja kvaliteta življenja, kvaliteta zemljišta, zagađivanje površinskih voda i širenja infektivnih bolesti, novčane kazne povećane za učinioce ovih prekršaja.

Tako će od stupanja na snagu ove odluke, za 8 dana od objavljivanja u službenim novinama opštine, fizička lica koja naprave prekršaj iz ove oblasti umjesto dosadašnjih 30 do 200 maraka, platiti novčanu kaznu od 150 do 300 maraka. Pravna lica umjesto dosadašnjih 200-3000, platiti 500 do 3000, a odgovorna lica u pravnom subjektu umjesto dosadašnjih 100 do 500 platiti 150 do 500 maraka.

Istovremeno, samostalni privrednik umjesto dosadašnjih 100 do 1000, kazniće se kaznom od 300 do 1000 maraka.

Odbornici su razmatrali i većinom glasova usvojili osnivačka akta Javnog komunalnog preduzeća „Vrela Seljani“. Radi se o statutu, etičkom kodeksu i imenovanju vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora ovog preduzeća.

Ovo je zapravo, ponovljen postupak sa sjednice od 28. februara ove godine, kada je donesena odluka o formiranju JKP „Vodovod“, čija prijava u nadležnom sudu nije prošla zbog sličnog naziva društva koje obavlja komunalnu djelatnost na području opštine, bez obzira na to što je nad njim otvoren stečajni postupak.

Na ovoj sjednici odbornici su postupajući po presudama Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, većinom glasova, ponovo razriješili funkcije direktora Doma zdravlja doktora Njegoša Tripkovića i direktorke Centra za socijalni rad Dragane Bakmaz sa 28. aprilom 2017. godine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: