Srednjoškolski centar u Rogatici – Informatika u malom prstu

Tekst: Sreten Mitrović, Foto: Jovica Vasović - 07. aprila 2018. 058.ba

ROGATICA – Zahvaljujući Asocijaciji informatičara BiH, 15 učenica Srednjoškolskog centra „27. Januar“ u Rogatici okončalo je tromjesečnu produženu obuku za rad na računarima kroz projekat „Girls’ SelfeSTEM“, koji se uz rogatički provodi, sa takođe po 15 učenica, i u srednjoškolskim centrima u Maglaju i Tomislavgradu.

Radi se, reče direktorka Centra u Rogatici, Žaklina Lelek, o učenicama koje su proširile znanje stečeno školovanjem kroz redovni nastavni program informatike uz ovladanje alatima za kreiranje internet stranica.

Kao nagradu sve one su od Asocijacije informatičara BiH dobile šansu da besplatno polažu testove za ELDS sertifikat o poznavanju rada na računarima koji je priznat u 146 zemalja svijeta, što će posebno dobro doći onim učenicama koje planiraju da svoje stručno usavršavanje nastave negdje u inostranstvu, reče polaznica Dragana Delić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: