Treningom na Krvavcu, počela akcija “Lopte u mjesne zajednice”

21.04.2018.

FOČA – Sportski savez opštine Foča podijelio je lopte za fudbal, košarku i odbojku Savjetu Mjesne zajednice Lazarevo, a na terenima u ovom fočanskom naselju održan je i pokazni fudbalski trening čime je počela akcija „Lopte u škole i mjesne zajednice“.

Djeca u ovom prigradskom naselju dobila su šest lopti, po dvije za tri najpopularnija sporta, a imala su i priliku da zajedno sa vršnjacima iz Fudbalskog kluba „Sutjeska“ učestvuju u pokaznom treningu.

Predsjednik Sportskog saveza Duško Rašević, koji je i trener mlađih selekcija u FK „Sutjeska“, kaže da je lopta djeci najomiljenija igračka, a da je cilj akcije da se što više djece uključi u sportske aktivnosti.

„Fizička aktivnost kod djece je sve manja, jer su primat preuzeli internet i video igrice, a to ostavlja negativne posljedice po zdravlje. Glavni cilj akcije je da skrenemo pažnju na važnost fizičke aktivnosti, ne samo kod djece, da djecu izvućemo iz kuća i da ih podstaknemo da se bave sportom“, kaže Rašević.

On dodaje da Sportski savez ima namjeru da na ovaj način oživi mjesne zajednice.

„Obići ćemo i mjesne zajednice Dragočavu, Brod, Miljevinu, Jošanicu i druge u kojima egzistira veliki broj djece, a organizovaćemo i treninge iz drugih sportova“, naveo je Rašević.

Danijela Ružić, majka dvoje djece, pohvalila je akciju Sportskog saveza.

„Lijepo je što su ovo organizovali i nadam se da će biti češće ovakvih aktivnosti. Djeca se ovdje igraju svakog dana poslije škole, a sada su dobila i nove lopte koje će vjerujem iskoristiti na pravi način“, rekla je Ružićeva.

U treningu na terenima na Krvavcu, čuvenoj plaži na lijevoj obali Ćehotine, uživali su i unuci Vučka Tomovića.

„Lazarevo je najjače fočansko naselje po broju djece i zaslužuje veću pažnju. Potrebno je da se više ulaže, da se postave mreže na golove, da igralište bude kako treba“, rekao je Tomović.

Iz Sportskog saveza zahvalili su se građanima Lazareva, kao i opštini Foča, na podršci, a pozvali su i fočanske firme da kupovinom lopti ili uplatom sredstava na račun saveza pomognu da lopte stignu u sve fočanske mjesne zajednice.