Uz Dan policije u Rogatici – Mališani gosti policajaca

03.04.2018.

ROGATICA – Povodom Dana policije Repuiblike Srpske, 4. aprila, pod motom “Otvorena vrata”, danas je preko 50 mališana iz Dječijeg vrtića “Bambi” bilo u posjeti Policijskoj stanici u Rogatici.

Ova posjeta malih gostiju policijski službenici iskoristili su i upoznali ih sa njihovom svakodnevnom opremom i radom. Interaktivni razgovor sa djecom vodio je policajac Milisav Ivanović i zamjenik komandira Stanice Rade Kosorić.

Pri tome, reče Ivanović, djeca su pomno pratila našu priču i što je interesantno većina ih je bez bojazni u ruke uzimala pojedine predmete sa kojim policija svakodnevno radi. Pojedinci su se čak “služili” policijskim palicama, lisicama, detektorima na željezo, “stop-policija” i drugom opremom, a bilo je i onih koji su stavljali na glavu policijsku šapku i kacigu Iisvi bi da sjednu u policijska kola sa rotacijom I zvučnim sirenama.

Mališani iz “Bambija” provedeni su i kroz radne prostorije Policijske stanice. Posebno su se zadržali u dijelu gdje se izdaju lične karte, vozačke dozvole i pasoši, koje ima dobar dio djece jer sa njima, kako rekoše, idu ljeti na more.

Uz Dan policije sjutra, 4. aprila, će policijski službenici Stanice u Rogatici u 11 časova položiti vijenac pred Spomen-kapelom u centru grada koja riječju i fotografijama čuva sjećanje na 284 poginulih borca u posljednjem Odbrambeno-otadžbinskom ratu, među kojima je u osam bivših policajaca.