„Dani otvorenih vrata“ u Srednjoškolskom centru u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 25. маја 2018. 058.ba

POZIV OSNOVCIMA DA BIRAJU ZANIMANJE

ROGATICA – Pod sloganom „Dani otvorenih vrata“ danas su učenici devetih, završnih, razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ u Rogatici bili u posjeti ovdašnjem Srednjoškolskom centru „27. januar“.

Cilj je bio, reče direkktorka Centra Žaklina Lelek, da se osnovci pred nastavak srednjoškolskog školovanja upoznaju sa zanimanjima koja nudi ova obrazovno-vaspitna ustanova u kojoj se trenutno školuju učenici gimnazije opšteg smjera, ekonomije, prava i trgovine, odnosno, bolje rečeno, ekomnomski, poslovno-pravni i bankarski tehničari.

Prateći stanje na tržištu rada, od iduće školske godine, u Centru će se, uz tradicionalne gimnazijalce i ekonomske tehničare u po jednom odjeljenju sa 20 učenika, kao nova zanimanja obrazovati agroturistički tehničari četvrtog stepena, (jedini u Sarajevsko-romanijskoj i Gornjedrinskoj regiji op. S. M.), i električari trećeg stepena sa po 17 učenika, odnosno ukupno 74 učenika.

Konkurs za njihov prijem, naglasila je direktorka Lelek, već je raspisan. Prvi, junski, upisni rok je od 11. do 22. juna, a drugi, julski, od 2. do 13. jula.

U prvom, junskom, upisnom roku upisivaće se učenici koji imaju 60 i više bodova ili, bolje rečeno, odlikaši. Svi ostali šansu imaju u drugom, julskom, upisnom roku.

O tome šta buduće kolege učenike čeka u nastavku školovanja u Srednjoškolskom centru u Rogatici upoznale su sadašnje vrijedne učenice Centra Dragana Delić, Marija Simsija, Sofija Cvijetić i Tamara Džafić.

Ovom prilikom učenicima i roditeljima kolektiv Srednjoškolskog centra uputio je posebnu poruku u kojoj je, uz ostalo, poželio da u toku školovanja steknu znanja, sposobnosti i vještine koje će im koristiti u daljem učenju, školovanju i radu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: