Dobra djela se ne zaboravljaju – Zahvalnica načelniku Jagodiću

23.05.2018.

ROGATICA – Snežan Obradović (30) bivši atletičar Atletskog kluba Mladost iz Rogatce sa brojnim medaljama osvojenim na prvenstvima u Republici Srpskoj, BiH i šire, kao prvi Rogatičanin u istoriji ovog mjesta, povodom nedavnog praznika Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca za tri dana, od 9. do jutra 12. maja, istrčao je pokloničku maršrutu Rogatica – manastir Ostrog u vremenu od 19 časova efektivnog trčanja.

Ovom podvigu vrijednom pažnje i divljenja prethodile su fizičke, materijalne i duhovne pripreme.

Fizičke pripreme, priča Obradović, pod budnim okom trenera Gorana Ješića u trajanju od skoro pet mjeseci obavio sam na terenima Sportsko-rekreacionog centra „9. januar“ u našoj Rogatici. Duhovni blagoslov primio sam od starješine crkve Svete Trojice u Rogatlci protojereja Predraga Masala i tu nije bilo problema.

Problem su bila novčana sredstva. Jer, moje trčanje tražilo je i dosta toga što se, vojnički rečeno, zove logistika. Tu mi je najviše pomogao načelnik opštine Milorad Jagodić. On me je, uz još neke sponzore, maksimalno podržao. Toj podršci zahvaljujući ja sam realizovao svoju namjeru i u znak zahvalnosti u manastiru Ostrog kupio sam ikonu ove svetinje i danas, 22. maja, sam je uz posebnu zahvalnicu i veliko zadovoljstvo uručio načelniku Miloradu Jagodiću.

Primajući ovaj materijalno skroman, ali duhovno veliki poklon načelnik Jagodić se zahvalio Snežanu i tom prilikom rekao da mu je drago što je uz skromna izdvajanja iz budžeta opštine omogućeno da ovaj mladi čovjek ostvari svoju ideju da pretrči razdaljinu od Rogatice do manastira Ostrog. Nije mala stvar preći pješice, pogotovo pretrčati 200 kilometara. Radi toga u ime svih građana naše opštine, Opštinske uprave i svoje lično izražavam veliku zahvalnost Snežanu i ekipi koja ga je pratila što su i na ovakav način omogućili da se čuje za našu Rogaticu.

Snežan Obradović reče još da ovo, ako ga zdravlja posluži, neće biti njegova posljednja posjeta manastiru Ostrog i da se nada da će i drugi, pogotovo mladi, poći njegovim primjerom.