Počela izgradnja pristupne saobraćajnice do Andrićgrada

04.05.2018.

ANDRIĆGRAD – U Višegradu je danas počela izgradnja pristupne saobraćajnice do Andrićgrada za šta je opština izdvojila 144.000 KM.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je ugovor za izgradnju saobraćajnice potpisan u novembru prošle godine, ali da, zbog loših vremenskih uslova, radovi nisu počeli ranije.

„Izgradnja pristupne saobraćajnice do kompleksa Andrićgrad i pješačke staze počela je danas. Dosadašnji prilaz je bio veoma neuslovan, a izgradnjom saobraćajnice u dužini od 106 metara biće smanjene gužve“, kaže Đurević.

On je istakao da će ulaz na saobraćajnicu biti od rzavskog mosta prema Andrićgradu, a jednosmjerni izlaz na dionici puta kojim se do sad prilazilo Andrićgradu.

Đurević je naveo da je značaj izgradnje saobraćajnice veoma veliki, te istakao da je bilo primjedbi od građana i turista da se stvaraju velike gužve.

On je naglasio i da će izgradnjom saobraćajnice biti stvoreni bezbjedniji uslovi za učesnike u saobraćaju.

„Objekti koji se nalaze uz dionicu nove saobraćajnice biće zadržani, jer su vlasnici izrazili želju da krenu sa radom“, naveo je Đurević.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Aleksandar Đukanović rekao je da je opština Višegrad tokom prošle godine izdala svu potrebnu dokumentaciju za izgradnju saobraćajnice do Andrićgrada.

Izvođač radova je preduzeće „Romanijaputevi“.