Počela izgradnja pristupne saobraćajnice do Andrićgrada

SRNA - Jovana Borovčanin - 04. маја 2018. 058.ba

ANDRIĆGRAD – U Višegradu je danas počela izgradnja pristupne saobraćajnice do Andrićgrada za šta je opština izdvojila 144.000 KM.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je ugovor za izgradnju saobraćajnice potpisan u novembru prošle godine, ali da, zbog loših vremenskih uslova, radovi nisu počeli ranije.

„Izgradnja pristupne saobraćajnice do kompleksa Andrićgrad i pješačke staze počela je danas. Dosadašnji prilaz je bio veoma neuslovan, a izgradnjom saobraćajnice u dužini od 106 metara biće smanjene gužve“, kaže Đurević.

On je istakao da će ulaz na saobraćajnicu biti od rzavskog mosta prema Andrićgradu, a jednosmjerni izlaz na dionici puta kojim se do sad prilazilo Andrićgradu.

Đurević je naveo da je značaj izgradnje saobraćajnice veoma veliki, te istakao da je bilo primjedbi od građana i turista da se stvaraju velike gužve.

On je naglasio i da će izgradnjom saobraćajnice biti stvoreni bezbjedniji uslovi za učesnike u saobraćaju.

„Objekti koji se nalaze uz dionicu nove saobraćajnice biće zadržani, jer su vlasnici izrazili želju da krenu sa radom“, naveo je Đurević.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Aleksandar Đukanović rekao je da je opština Višegrad tokom prošle godine izdala svu potrebnu dokumentaciju za izgradnju saobraćajnice do Andrićgrada.

Izvođač radova je preduzeće „Romanijaputevi“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: