Podjela lopti već daje rezultate

05.05.2018.

FOČA – Akcija Sportskog saveza opštine Foča „Lopte u mjesne zajednice“ već daje rezultate, jer je sve više djece koja se upisuju u škole sporta, ističu u fočanskoj krovnoj sportskoj organizaciji.

Nakon Lazareva, akcija je organizovana i u Brodu na Drini, a biće nastavljena i u ostalim prigradskim i seoskim mjesnim zajednicama.

Sportski savez obradovao je djecu u Brodu uručivši savjetu ove mjesne zajednice šest lopti, po dvije za fudbal, košarku i odbojku, a ujedno su održani i pokazni treninzi iz ova tri sporta.

Predsjednik Sportskog saveza Duško Rašević napominje da na ovaj način žele da ukaže na značaj bavljenja sportom i značaj fizičke aktivnosti za djecu.

„Efekti od sporta su višestruki, a to je prije svega jačanje zdravlja kod djece i otklanjanje deformiteta u ranom uzrastu. Nastojimo da podstaknemo što više djece da se bave sportom, a želja nam je i da oživimo mjesne zajednice“, rekao je Rašević.

On je naglasio da se Sportski savez neće zaustaviti na ovoj akciji i da se u skorije vrijeme mogu očekivati i takmičenja u fudbalu, košarci i odbojci između mjesnih zajednica.

Na terenu ispred područne škole na Brodu, kao i u školskoj sali, djeca iz ove mjesne zajednice mogla su zajedno sa djecom iz fudbalskog, košarkaškog i odbojkaškog kluba da učestvuju u pokaznim treninzima.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Brod Duško Drakul zahvalio se Sporstkom savezu, istakavši da je ovo pravi način da se djeca odvoje od računara, telefona, interneta i video-igrica.

Trener Odbojkaškog kluba „Maglić“ Vlado Vuković kaže da je ovo odlična ideja Sportskog saveza da svi fočanski klubovi zajedno probaju da izvuku djecu iz njihovih kuća i da ih dovedu na sportska igrališta.

“Vidim da je odziv djece dobar i da se nakon pokaznih treninga upisuju u klubove, tako da je sigurno da će nakon ove akcije škole sporta u Foči biti brojnije. Odbojku trenira dosta djece iz Broda i Miljevine , a najveći problem je prevoz, pa se roditelji organizuju na razne načine“, rekao je Vuković.

Trener Košarkaškog kluba „Sutjeska“ Milenko Ivanović ističe da će lopte dosta značiti djeci i da se nada da će pokaznim treninzima uspjeti da zainteresuju veliki broj djece da se bave nekim od ovih sportova.

Iz Sportskog saveza napominju da su akciju, nabavkom lopti, za sada podržali opština Foča, Veljko Marić, Restoran Devetka, prevoznik Njegoš Kunarac i SZTR Kula servis, te da se nadaju da će se biti još onih koji će pomoći da lopte stignu i u ostale mjesne zajednice.