Pokloničko putovanje Rogatičanina Snežana Obradovića

Tekst: Sreten Mitrović, Foto: Krsto Šljivić - 13. маја 2018. 058.ba

DEVETNAEST SATI EFEKTIVNOG TRČANJA DO OSTROGA

ROGATICA – Snežan Obradović (30), veteran Atletskog kluba „Mladost“ iz Rogatice, praćen trenerom Goranom Ješićem i Krstom Šljivićem, koji se brinuo za „logistiku“, vratio se kući sa pokloničkog pohoda na relaciji Rogatica – Ostrog u dužini od oko 200 kilometara, koju je on pretrčao za efektivnih 19 sati.

Ovaj svojevrsni poduhvat, prvi ostvaren trčanjem u opštini Rogatica i šire, imao je i svoju cijenu.

Obradović reče da je trčao četiri dana počev od 9. maja i četiri etape. Prva je bila do Foče, druga od Foče do Pivskog manastira, treća od Pivskog manastira do Nikšića i četvrta Nikšić – Ostrog. U prve dvije etape izgubio je 3 kilograma tjelesne težine, odnosno ukupno 4,3 kilograma. Zbog svježine vazduha, najteža mu je bilo trčanje pored rijeke Drine do Foče. Osim malih plikova na nogama koji nisu uticali na trku, drugih problema na ovom pohodu nije imao.

U četvrtoj etapi od Nikšića do manastira Ostrog Obradoviću se u trci pridružio i Krsto Šljivić i zajedno su u manastir Ostrog došli u jutarnjim časovima i jutarnje bogosluženje na dan Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca.

Dolazak u manastir i poklon moštima svetitelja događaj je koga ću pamtiti cijelog života. To se jednostavno ne može riječima ispričati, reče Obradović, a Krsto Šljivić najavi da će i on uskoro u Ostrog na njegovoj omiljenoj „igrački“ – biciklu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: