Pripreme za „Ilindanski sabor“ na Borikama – Biće za svakog po nešto

10.05.2018.

ROGATICA – Iako je do 2. avgusta i Ilindana ostalo još više od 2,5 mjeseci i tradicionalnog „Ilindanskog sabora“ na Borikama već se uveliko priprema. U tom cilju formiran je poseban Organizacioni odbor u kome su najodgovorniji u Opštinskoj upravi, predstavnici Crkvene pravoslavne opštine i Mjesne zajednice Borike i drugih organa i institucija na čijem čelu je načelnik opštine Milorad Jagodić.

Ovako sastavljen odbor danas, 10. maja, je održao drugi sastanak na kome su dogovore dalje aktivnosti koje treba da se provedu kako bi i ovogodišnji Sabor bio ako ne uspješniji, a ono bar na nivou prošlogodišnjeg i ranijih godina.

Naziru se i prve konture programa. Tu su bogosluženja u hramu Svetih apostola Petra i Pavla i polaganje vijenaca i paljenje svijeća zadušnica na spomen-obilježju podignutom u porti crkve za 81 poginula borca i 10 civilnih žrtava rata iz posljednjeg Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Tu je i više kulturno-zabavnih, sportskih i drugih manifestacija. Između ostalog tu je i tradicionalno „Ilindansko posijelo“ i više različitih izložbi.

U sportskom dijelu programa i ove godine održaće se drevno bacanje kamena s ramena, konjske trke, skok u vis i dalj i „moderni“ – mali fudbal.

Najkraće rečeno, kazuje predsjednik SO-e, Boričanin, Đoko Razdoljac, koji je u operativnom pogledu zadužen za uspješnu organizaciju Sabora na Borikama, biće za svakog po nešto i bar za nijansu zanimljivije i uspješnije nego lani i ranijih godina.