Rekviziti u dječijim parkovima ponovo oštećeni

24.05.2018.

FOČA – Drugi put, u posljednjih šest mjeseci rekviziti za igru u dječijem parku u Donjem Polju su oštećeni. Krajem prošle godine šteta na rekvizitima je bila mnogo veća jer su oni bili uništeni petardama, te je park jedno vrijeme bio zatvoren, zbog sanacije sprava. Pored toga, oštećenja je bilo i u parkovima u naseljima Lazarevo i Brod na Drini. Nesavjesni pojedinci uskratili su najmlađima ljuljaške, klackalice i druge sprave za igranje.

Načelnik Odjeljenja za inspekcije Gordan Drakul ističe da raniji apeli djeci i roditeljima da čuvaju javne površine koje su nam svima potrebne nije urodio plodom. „I ranije smo apelovali na stanovništvo da se ovakve situacije ne dešavaju, međutim to nije urodilo plodom. Mi još jednom apelujemo na djecu i omladinu da se ne odnose ovako prema rekvizitima za najmlađe, ali apelujemo i na roditelje da svojoj djeci skrenu pažnju kako da se odnose prema javnom dobru. Mišljenja smo da stariji osnovci prave štetu, iako dječiji parkovi služe svoj našoj djeci“.

Komunalna policija radi na pronalasku onih koji su pričinili ovu materijalnu štetu, dodaje Drakul: „Mi ćemo učini sve da nađemo one koji su napravili štetu, te ih sankcionisati u saradnji sa policijom kako se ovakve stvari ne bi ponavljale“.

Prema riječima Drakula Opština Foča trudi se da mališanima obezbijedi što više dječijih parkova i prostora za igru u šta ulaže određena finansijska sredstva, te dodaje da će rekviziti u najkraćem roku biti popravljeni. Drakul smatra da i roditelji zajedno sa djecom, ali i nadležnima treba da učestvuju u očuvanju prostora za najmlađe.