U susret Krsnoj slavi Rogatice Preobraženju Gospodnjem

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 16. маја 2018. 058.ba

IDU „PREOBRAŽENJSKI DANI“ PUNI RAZLIČITIH MANIFESTACIJA

ROGATICA – Paralelno sa pripremama za Ilindanski sabor na Borikama, čiji program se već uveliko oblikuje, na dnevni red došli su razgovori o proslavi Krsne slave Opštine Preobraženja Gospodnjeg.

Na tu temu juče je održan prvi sastanak Organizacionog odbora koji će pripremiti program i provesti sve manifestacije uz ovaj veliki praznik.

Predsjedavao je načelnik opštine Milorad Jagodić, u ulozi predsjednika Odbora, i ono što je kao osnovna poruka ovog skupa je da će se i ove godine organizovati tradicionalni višednevni „Preobraženjski dani“ u okviru kojih će biti upriličeno niz različitih manifestacija.

Kruna svega biće prijem za porodice poginulih boraca u posljednjem Odbrambeno-oslobodilačkom ratu 18. avgusta, polaganje vijenaca i parastos za poginule u Spomen-sobi i lomljenje slavskog kolača na sam dan Preobraženja.

Održaće se i niz različitih kulturno-zabavnih, sportskih i drugih manifestacija. Tu svakako u prvi plan dolazi tradicionalni moto-kros koji će se na stazi „Ptičijak“ održati na dan Krsne slave.

Kako reče načelnik opštine Milorad Jagodić do Preobraženja bi trebalo da se uredi zgrada Opštinske uprave u kojoj će i ove godine biti svečani čin lomljenja slavskog kolača i prijem gostiju, a u planu je da i Rogatica dobije bolju sliku stavljanjem fasada na dio zgrada u najužem centru grada.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: