Učenici OŠ Rudo među najboljima

Opština Rudo - 19. маја 2018. 058.ba

RUDO – Smotra školskog programa „Projekat građanin/Ja građanin“ održana je 12.05. u Parlamentarnoj skupštini BiH u Sarajevu.

Na smotri je učestvovalo 360 učenika iz 36 najuspješnijih školskih timova u praktičnoj nastavi građanskog obrazovanja u školskoj 2017/2018 iz cijele Bosne i Hercegovine.

Učenicima se na otvaranju obratila Morin Kormak (Maureen Cormack) ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u BiH, a javna promocija učeničkih radova organizovana je na Trgu BiH, ispred zgrade Parlamenta uz nastup Kiseljačkih mažoretkinja i koncert Amare Mistrić i grupe The Bend.

Na finalnoj smotri se predstavio se i tim učenika 6. razreda JU Osnovne škole „Rudo“, koji je u okviru regionalnog takmičenja od strane stručnog tima za vrednovanje kvaliteta realizacije nastave DEMOKRATIJA I LJUDSKA PRAVA u osnovnim i srednjim školama proglašen za najuspješniji tim.

„Projekt građanin/Ja građanin“ praktični je dio nastave građanskog obrazovanja, koji se kao obavezan nastavni sadržaj provodi u svim osnovnim i srednjim školama širom Bosne i Hercegovine.

Cilj ovog školskog programa je razvoj participativne demokratske političke i građanske kulture u kojoj pojedinac, kao emancipiran, osnažen i angažiran građanin, upravlja promjenama u sebi i oko sebe.

Svake godine „Projekt građanin/Ja građanin“ praktičnu nastavu građanskog obrazovanja pohađa oko 30.000 učenika.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: