Uspješan vikend za atletičare iz Rogatice

22. маја 2018. 058.ba

ROGATICA – I ovaj vikend atletičari Rogatice nastavili su sa uspješnim nastupima. Na održanom prvenstvu BiH za dječake i djevojčice u Banja Luci u nedjelju Rogatički takmičari su ostvarili odlične rezultate.

Titulom prvakinje BiH, okitila se Snežana Ćaćiću u trci na 100 metara sa preponama i postigla novi lični rekord – 17.14 sekundi. Ona je osvojila i bronzanu medalju skokom uvis od 140 cm.

Srebrnom medaljom u trci pionirki na 100 metara sa preponama i u bacanju kugle okitila se Dimitrija Rajak.

Takođe su atletičari SAK „Rogatica“ juče na 13. Prvenstvo Crne Gore za mlađe pionire i pionirke zasjali sa medaljama ali onim najsjajnijim.

Andrej Ćebić u skoku u dalj i David Sokolović u trci na 80 metara sa preponama, te takodje i u skoku u vis.

Trener kluba Dejan Mićević rekao je novinarima da je broj medalja koje su i planirali prije polaska u Banja Luku i Pljevlja postignut te da nema euforije i nastavljaju sa radom, jer kako kaže u narednom periodu slijedi im niz takmičenja.

On je dodao da ovaj klub na području Rogatice egzistira već od 2004 godine, te da je jedini iz ove opštine koji konstantno ima u svojim redovima reprezentativce BiH, bilo da su to ml. juniori ili seniori.

Prema njegovim riječima finansiraju se iz budžeta opštine, ništa ne uzimaju od dijece i roditelja.

„Pomaže nas svake godine DOO „POWER“ iz Rogatice, kroz opremu i stipendije za jedno iz kluba“-rekao je Mićević.

„Iako nemamo tartan stazu koja bi u mnogome uticala na razvoj kraljice sportova u Rogatici, to ipak ne predstavlja prepreku da se postižu dobri rezultati. Mi improvizujemo rad u sportskoj dvorani i ne žalimo se u odnosu na one koji imaju sve uslove,a ni približni nisu našim rezultatima“-istakao je Dejan.

On je naveo da godinama imaju izvanreednu saradnju sa bratskim klubom sa Sokoca, te da se uzajamno pomažu na svim poljima vezano za funkcionisanje klubova.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: