Uspješan vikend za atletičare iz Rogatice

22.05.2018.

ROGATICA – I ovaj vikend atletičari Rogatice nastavili su sa uspješnim nastupima. Na održanom prvenstvu BiH za dječake i djevojčice u Banja Luci u nedjelju Rogatički takmičari su ostvarili odlične rezultate.

Titulom prvakinje BiH, okitila se Snežana Ćaćiću u trci na 100 metara sa preponama i postigla novi lični rekord – 17.14 sekundi. Ona je osvojila i bronzanu medalju skokom uvis od 140 cm.

Srebrnom medaljom u trci pionirki na 100 metara sa preponama i u bacanju kugle okitila se Dimitrija Rajak.

Takođe su atletičari SAK „Rogatica“ juče na 13. Prvenstvo Crne Gore za mlađe pionire i pionirke zasjali sa medaljama ali onim najsjajnijim.

Andrej Ćebić u skoku u dalj i David Sokolović u trci na 80 metara sa preponama, te takodje i u skoku u vis.

Trener kluba Dejan Mićević rekao je novinarima da je broj medalja koje su i planirali prije polaska u Banja Luku i Pljevlja postignut te da nema euforije i nastavljaju sa radom, jer kako kaže u narednom periodu slijedi im niz takmičenja.

On je dodao da ovaj klub na području Rogatice egzistira već od 2004 godine, te da je jedini iz ove opštine koji konstantno ima u svojim redovima reprezentativce BiH, bilo da su to ml. juniori ili seniori.

Prema njegovim riječima finansiraju se iz budžeta opštine, ništa ne uzimaju od dijece i roditelja.

„Pomaže nas svake godine DOO „POWER“ iz Rogatice, kroz opremu i stipendije za jedno iz kluba“-rekao je Mićević.

„Iako nemamo tartan stazu koja bi u mnogome uticala na razvoj kraljice sportova u Rogatici, to ipak ne predstavlja prepreku da se postižu dobri rezultati. Mi improvizujemo rad u sportskoj dvorani i ne žalimo se u odnosu na one koji imaju sve uslove,a ni približni nisu našim rezultatima“-istakao je Dejan.

On je naveo da godinama imaju izvanreednu saradnju sa bratskim klubom sa Sokoca, te da se uzajamno pomažu na svim poljima vezano za funkcionisanje klubova.