Zanimljiv poduhvat Snežana Obradovića iz Rogatice – Trčanjem do manastira Ostrog

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 09. маја 2018. 058.ba

ROGATICA – Nakon prigodne molitve i blagoslova koga je u crkvi Svete Trojice u Rogatici primio od stariješine ovog svetog hrama protojereja Predraga Masala, Snežan Obradović, veteran atletskog kluba „Mladost“ u Rogatici, ispraćen od rodbine i prijatelja danas je pošao na četvorodnevno pokloničko putovanje u manastir Ostrog u koga, uz Božiju pomoć, planira da stigne na jutarnju molitvu u subotu 12. maja na dan Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca.

Zanimljovost ovog pokloničkog putovanja je u tome što će Obradović kao bivši atletičar iza koga stoje brojni zapaženi uspjesi u trčanju, među kojima je i više osvojenih prvenstava Republike Srpske, BiH, Savezne Republike Jugoslavije i Srbije, razdaljinu između Rogatice i Ostroga od oko 200 kilometara pretrčati u četiri etape. Prva je Rogatica – Foča, a zatim Foča – Pivski manastir, Pivski manastir – Nikšić i Nikšić – manastir Ostrog.

Sa Obradovićem na ovo putovanje, ali u automobilu, pošao je njegov trener, bivši poznati atletičar Goran Ješić, za tehniku je zadužen Krsto Šljivić i vozač Lazar Rebić.

Pri polasku na ovo pokloničko putovanje koje trčanjem prvi put poduzima jedan Rogatičanin, Obradović reče da se za njega fizički, duhovno i materijalno pripremao skoro 5 mjeseci. U tome je uz trenera Ješića, imao punu podršku porodice, sveštenstva Srpske pravoslavne crkve u Rogatici, Opštine, privrede i građana Rogatice kojim i posvećuje ovo hodočašće.

Pored Obradovića na pokloničko putovanje manastiru Ostrog na Đurđevdan je iz Rogatice otišlo još 7 hodočasnika.

Oni su se i ove godine priključili hodočasnicima iz Sokoca koji već jubilarni deseti put idu pješice u Ostrog povodom velikog praznika Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca.

Među rogatičkom hodočasnicima su Milenko Cvijetić i Miljan Maletić, kojim je ovo četvrto putovanje, Nebojša Šljivić, koji ide drugi put, te Dražen Karadžić, Miloš Nešković i djevojke Nikolina Nešković i Ana Božić, kojim je ovo prvi put da na ovakav način idu u Ostrog i njegovim stetinjama.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,