Iz uličnih trka u Foči rodio se atletski klub – studenti ponovo najbrži

Radio Foča - 03. juna 2018. 058.ba

FOČA – Student Bogoslovskog fakulteta Aleksandar Jelić iz Čajetine i studentkinja zdravstvene njege na Medicinskom fakultetu Dragica Marić sa Sokoca drugu godinu su pobjednici Uličnih noćnih trka u Foči na kojima je u 16 kategorija nastupilo oko 240 takmičara.

U prisustvu velikog broja gledalaca, ulicama Foče sinoć su trčali predškolci, osnovci, srednjoškolci i seniori, a uoči trka održana je i osnivačka skupština Atletskog kluba „Sutjeska“.

Pobjednik seniorske trke na 1.000 metara Aleksandar Jelić biće prvi trener novoosnovanog kluba.

„Trka je bila uzbudljiva, bilo je ljudi sa strane i iz Foče, a ja sam od starta zauzeo vodeću poziciju. Zahvalio bih se ljudima iz Atletskog kluba „Sutjeska“ što su mi dali povjerenje da teniram buduće fočanske atletičare“, rekao je Jelić.

Noćne trke, omiljena sportska manifestacija Fočaka za vrijeme bivše države, par puta su održavane i prije desetak godina, a ponovo su „oživljene“ prošle godine na inicijativu fočanskog parlamenta, tačnije skupštinske komisije za sport.

Za predsjednika kluba izabran je odbornik u Skupštini opštine Foča Žarko Todović.

„Prošle godine smo uspješno vratili noćne trke u Foču,a sada smo ciljano uoči trka osnovali i klub, koji je nedostajao našem gradu. Ubrzo ćemo početi sa upisom članova, imaćemo razvojnu i rekreativnu kategoriju, pokušaćemo da prepoznamo talente, kojima ćemo probati da omogućimo takmičenja“, rekao je Todović.

On je naveo da će se za početak trenirati trčanje na kraće staze od 100 do 800 metara.

Podgoričanin Mladen Plemić, vlasnik firme „Geomaks grup“, drugu godinu je sponzor Uličnih trka, a jedan je i od inicijatora osnivanja atletskog kluba.

„Kao bivši atletičar želio sam da pomognem mladima u Foči. Nadam se da će mladi prepoznati ovu ideju, da će se razvijati kao sportisti i biti dobri ljudi“, rekao je Plemić, koji je rodom iz Foče.

Pokrovitelj trka i ove godine je bila opština Foča.

„Vjerujem da će naredne godine ova manifestacija biti još bolja, jer smo formirali atletski klub, koji će imati svoje takmčare“, rekao je načelnik opštine Radisav Mašić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: