Još jedno sjećanje na Obrada Đurovića

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 25. juna 2018. 058.ba

SUPRUGA RADA I SVESTIKA STOJKA U DOMU „SUNCE“

ROGATICA – Lipu koju su u parku Doma za starija lica „Sunce“ u Rogatici početkom jula prošle godine zasadile njegove kćerke Milena Rudež sa sinom Lukom i Jelena Đurović, koje žive u Danskoj, u znak sjećanja njihovog oca prosvjetarskog doajena i glumca amatera u filmovima „Život je čudo“ i „Zavjet“ režisera Emira Kusturice, Obrada Đurovića, danas su posjetile njegova supruga Rada (84) i svastika Stojka Turanjanin (71).

Rada Đurović je penzionisana učiteljica i, kao i njene kćerke od posljednjeg rata živi u Danskoj, a njena mlađa sestra Stojka, do posljednjeg rata doktor anesteziologije u Vojnoj bolnici u Sarajevu, sada penzionerka živi u Čikagu, SAD.

One su prvo razgovarale sa direktorom „Sunca“ Radomirom Ćućulom i zahvalile na njezi koju je osoblje ove ustanove pružalo Obradu tokom njegovog višegodišnjeg boravka u rogatičkom domu. Nakon toga one su obišle Obradovu lipu u parku koji u krugu Doma nosi njegovo ime. Tu je nastala i fotografija koju donosimo. Rada Đurović je na desnoj strani od lipe.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: