Konferencija beba u Rogatici – Kalina Okiljević predsjednik predsjedništva

27.06.2018.

ROGATICA – Jedan od načina kojim se u Rogatici stimuliše rađanje djece i jačanje porodice je konferencija beba.

Ovogodišnja, jubilarna deseta, pod pokroviteljstvom Opštinske uprave i načelnika Milorada Jagodića, a u organizaciji Centra za kulturu „Radenko Mišević“ održana je sinoć u sali gradskog bioskopa.

Okupila je veći dio od 76 beba koliko ih je rođeno između dvije konferencije, odnosno od 26. juna prošle do 26. juna ove godine, a bilo je dosta i ostale djece raznih uzrasta, mama i tata, baka, djedova i drugih znatiželjnika.

Nakon prigodnog programa za djecu i odrasle koga su izveli mališani iz Dječijeg vrtića „Bambi“, za predsjednika predsjedništva konferencije izabrana je Kalina Okiljević, beba sa svega 18 dana starosti, drugo dijete iz braka Miodraga i Nade Okiljević.

U predsjedništvo je ušao i Andrija Amović kao beba sa godinu dana starosti i Veljko Janković kao beba do godinu dana koja ima još tri brata.

Njima će u radu pomagati Biljana Perković, majka koja je rodila pet sinova, najmlađa baka Gordana Planojević (40) i naj-djeda Vitomir Žižović, koji se danonoćno brine o prvim poslijeratnim trojkama u Rogatici koje su 14. oktobra 2016. nakon vantjelesne oplodnje dobili njegova snajka Jovana i sin Darko.

Svi izabrani dobili su prigodne novčane nagrade pokrovitelja konferencije, koje im je uručila zamjenik načelnika opštine Jelena Karadžić. Zanimljivo. Ivana Janković, majka bebe Veljka Jankovića i još tri sina, nagradu od 100 maraka poklonila je Udruženju djece i omladine sa smetnjama u razvoju „Rastimo srećno“ u Rogatici.