KUD “Stara Gora” obilježio godišnjicu postojanja

18.06.2018.

KONCERT ZA PUNU SALU GLEDALACA

ROGATICA – Pod zvučnim imenom Međunaordni festival folklore “Balkan-Rogatica 2918”, u prepunoj sali bioskopa u nedjelju uveče, održan je peti rođendanski koncert Kulturno-umjetničkog društva (KUD) “Stara Gora”, koje radi u okviru istoimenog Udruženja za očuvanje tradicije na kome su uz tri generacije društva slavljenika, uzeli učešće folkloristi Centra tradicionalne kulture i duhovnosti “Vuk Stefanović Karadžić” iz Niša, KUD-a “Ilićka” iz Brčkog i “Sokola” iz Višegrada.

Program je trajao više od dva sata, a gledaoci su imali priliku da pogledaju i pozdrave igre iz okoline Niša, “Banačku Moravu”, koju je za KUD “Stara Gora” postavio novi saradnik na planu koreografije Dejan Milosavljević-Zvečanko, i Sarajevskog polja. Tu su i igre iz Kosovsakog pomoravlja sa kojim “Stara Gora” postiže zapažene rezultate na svim koncertima gdje je nastupala, a oni su brojni pa i u inostranstvu, od osnivanja do današnjih dana, rekao je predsjednik “Starogoraca” Nebojša Popović.

Tu su i igre iz Zlatiborskog kraja, koje su izveli članovi KUD-a “Soko” iz Višegrada, Leskovca i Šumadije u izvođenju dječijeg ansambla “Stare Gore” i druge.

Prilog godišnjem koncertu “Stare Gore” dao je i nova estradna zvijezda iz Rogatice Njegoš Rađevović i članica KUD “Most” iz Bratunca Olja Babić.