Načelnik nagradio najuspješnije osnovce i maturante u Rogatici

15.06.2018.

ROGATICA – Načelnik opštine Milorad Jagodić primio je danas u svcom kabinetu učenicu generacije malih maturanata i „vukovca“ Osnovne škole „Sveti Sava“ Saru Ninković i uručio joj prigodan poklon. Na prijemu trebalo je da bude i drugi „vukovac“ ove generacije malih maturanata Selena Lazić, ali je ona već otišla u Beograd, gdje treba da upiše matematičku gimnaziju.

Poklon namijenjen ovoj vrijednoj učenici primila je u njeno ime baka po majci Vojka Đerić. Skroman poklon načelnika opštine primio je i Mihajlo Marić, učenik 6 razreda nakon što je osvojio prvu nagradu za likovni rad na konkursu „Šuma Republike Srpske“ na temu šume u konkurenciji učenika šesti razreda osnovne škole.

Danas su i „veliki“ maturanti Srednjoškolskog centra „27. januar“ u Rogatici imali malo slavlje. Nakon uspješno položenih maturskih ispita 81 maturant iz ruku svojih razrednih starješina primio je svjedočanstvo o završenoj srednjoj školi. Među njima je i 12 odlikaša na čelu sa Nikolinom Nerić, najboljom učenicom 4/1 i učenicom generacije, koja reče da odmah ide put Beograda radi priprema prijemnog ispita na Arhitektonskom fakultetu u kome namjerava da nastavi školovanje.

Najbolje iz ove generacije uz poklone Škole, skromnim novčanim nagradama nagradio je i načelnik opštine Milorad Jagodić koji je sa saradnicima prisustvovao podjeli svjedočanstava poželivši im dobro zdravlja i sreću u životu, a onim koji će nastaviti školovanje da željenu školu završe i da se vrate u svoju Rogaticu koja bi do njihovog povratka trebala da ekonomski bude jača i prosperitetnija.

Novčanu nagradu načelnika opštine primila je i Milica Maksimović, maturantkinja koja za cijelo vrijeme srednjoškolskog školovanja nije imala ni jedan izostanak sa nastave.