Neslavna sezona FK Mladost iz Rogatice – Zbog dva gola u treću ligu

17.06.2018.

ROGATICA – Spustila se zavjesa na sezonu 2017/2018. u Drugoj fudbalskoj ligi Republike Srpske u kojoj se već godinama takmičila i FK Mladost iz Rogatice. Nažalost narednu sezonu neće je biti u ovom rangu takmičenja. Preselila se u Treću ligu. Nisu joj pomogla ni 24 osvojena boda u proljećnom dijelu prvenstva. Put za igru sa trećerazrednicima trasirala joj je proše jesen u kojoj je iz 15 odigranih utakmica osvojeno samo 13 bodova.

Opravdanje za neslavnu sezonu neki traže u činjenici da se od prvenstva 2012/2013. iz Druge fudbalske lige , grupa istok, ispadalo sa 33 i manje bodova a u posljednjoj 2017/2018. nije bilo dovoljno ni 37 na koliko su se zaustavili Proleter iz Dvorova, Sloga junajted i rogatička Mladost, pa je morala da se radi mini tabele u kojoj su Rogatičani izvukli najtanji kraj. Iz Druge lige ispali su zbog dva gola. Da su ih dali ili manje primili u susretima sa direktnim konkurentima za ispadanje ostali bi u ligi.

Ili, da nije bilo onog kobnog 2:3 u 24. kolu na domaćem terenu od Jedinstva iz Brčkog, opet bi situacija bila na strani Mladosti i tako ima još dosta onog – da nije bilo…. Uz to ni odnosi, pa i političke prirode, sa komšijama Drinom iz Višegrada, Glasincom sa Sokoca pa i Famosom iz Istočnog Sarajeva nisu bili na visini pa i u tome neki vide krah Mladosti u tek minulom prvenstvu i preseljenje u niži rang takmičenja.

Ali, šta je tu je. Treća liga je šansa za popravni. Da bi se u njoj što kraće ostalo od uprave kluba do stručnog štaba i posljednjeg igrača na koje se računa, a tu će, sigurno, biti velikih promjena, moraju se povući ozbiljni rezovi.

Uprava je, reče aktuelni predsjednik Kluba Željko Ćuzulan, obezbijedila osnovne uslove za odigravanje utakmica i tu nije „škripalo“. Sve je do stručnog štaba i igrača. Uz povećanu odgovornost i zalaganje, prije svega, prema treninzima i igri, eto Mladosti u Drugoj ligi već na početku prvenstva 2019/2020, kazao je Ćuzulan.