Prvačića manje nego lani

14.06.2018.

ROGATICA – Osnovnu školu „Sveti Sava“ u Rogatici napustilo je 79 malih maturanata. Njihova mjesta od početka nove školske godine popuniće, zanimljivo, 79 prvačića, koliko ih je, u upisnom roku april-maj, upisano u centralnu školu u Rogatici i područna odjeljenja , reče pedagog Dijana Gojković.

U centralnu školu upisano je 73 prvačića, ili za tri manje nego lani. Područno odjeljenje na Borikama dobilo je jednog, u Brankovićima tri, Stjenicama i Žepi po jednog.

Prošle školske godine centralna škola imala je 77 prevačića, Borike i Brankovići 2, Žepa 3, dok na Stjenicama nije bio ni jedan prvačić.

Pedagogica Gojković u avgustu očekuje upis još nekoliko učenika pa bi Škola ušla u novu školsku godinu sa otprilike brojem učenika na nivou ove godine koja se danas , 14. Juna, okončala sa ukupnim brojem od 845 učenika.

U Školi su otišli i dalje pa su utvrdili da su oba roditelja zaposlena kod 24 prvačića. Jedan roditelj radi kod 36, jedan je penzioner i oba roditelja ne rade kod 18 prvačića.

Među prvačićima šestoro ih je iz porodica sa četvoro i više djece, a 16 će ih vozariti, jer im je od kuće do škole i obratno preko 4 kilometra.