Šta čeka odron u Krivim stranama

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 25. juna 2018. 058.ba

Sa puta Rogatica – Borike – Višegrad

ROGATICA – Već skoro 15 dana u Krivim stranama na regionalnom putu Rogatica- Borike – Sjemeć – Višegrad, nedaleko od sela Okruglo kod Rogatice, stoji ničim obilježen odron sa jednim velikim kamenom koji je zauzeo dio kolovoza.

Vozači koji se stalno ili povremeno kreću ovim putem s pravom se pitaju šta čeka ovaj odron? Možda opet neku nesreću kao što se desilo nedavno na putu Rogatica – Ustiprača kada je zbog odrona stradala 50-godišnja Svjetlana Đurđević iz Novog Goražda.

Ovo tim prije što je odron na krivini i vozila koja dolaze iz pravca Sjemeća i Borika, zbog prepreke na putu, moraju dijelom preći punu liniju na lijevoj strani kolovoza, a to znači ugrožavaju svoju i bezbjednost onih koji dolaze iz suprotnog pravca, odnosno Rogatice.

Problem je što ovo nije i jedini odron na ovom dijelu puta. Ima ih još, istina manjih, a znatnim količinama kamena zatrpani su i kanali za odvod oborinskih voda pa se, uz padanje i manjih kiša, voda na više mjesta razlijeva preko kolovoza i na taj način ugrožava bezbjednost u saobraćaju.

Na potezu su odavno „Romanijaputevi“ ili, možda, Putevi „Srpske“. Neko je zatajio smatraju vozači koji sa vozilima prolaze ovim dijelom regionalnog puta, a njih je sve više jer dolaze godišnji odmori i veća frekvencija u saobraćaju.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: