Uskoro izgradnja 40 socijalnih stanova u Višegradu

21.06.2018.

VIŠEGRAD – U opštini Višegrad od 1. jula počinje realizacija projekta izgradnje stambene zgrade za socijalne kategorije stanovništva, dogovoreno je danas na sastanku predstavnika ove opštine sa predstavnicima Ministarstva za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske, predstavnicima nadzora, Republičkom direkcijom za obnovu i razvoj iz Banja Luke, kao i sa izvođačem radova, firmom „ Jokić“ d.o.o. iz Zvornika.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno- komunalne poslove opštine Višegrad Aleksandar Đukanović rekao je da je ovim projektom planirana izgradnja 40 stanova, te istakao da pravo na smještaj imaju prije svega lica iz kolektivnih i alternativnih smještaja.

„Realizacijom projekta izgradnje stambene zgrade za socijalne kategorije stanovništva, koji se sprovodi uz pomoć Ministarstva za izbjegla i raseljena lica Srpske, biće zatvoren dio kolektivnog centra koji se nalazi u naselju Nezuci“, naglasio je Đukanović.

On je ovom prilikom potvrdio da je opština Višegrad obezbijedila zemljište, platila naknadu za gradsko građevinsko zemljište, naknadu za rentu, te izradila svu potrebnu tehničku i projektnu dokumentaciju.

„U toku naredne sedmice dogovoreno je da se pripremi gradilište, koje smo obišli nakon sastanka“, kazao je Đukanović, te naveo da je lokacija za izgradnju ove stambene zgrade određena u naselju Kalate.

Izgradnju ovog objekta finansira Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske i opština Višegrad, u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine i Fondom za povratak BiH.