Čajniče učesnik 55. MOSI u Priboju – Još jednom pokazano da sport nema granica

10.07.2018.

ČAJNIČE – Na jugozapadu Srbije na tromeđi Crne Gore, Bosne i Hercegovine odnosno Republike Srpske i Srbije, iznad kojeg se izdižu visoke planine, na 395 metara nadmorske visine uz obe strane reke Lim, nalazi se Priboj, grad finih ljudi i dobrih domaćina.

Ove godine pribojčani su na 55. MOSI igrama ugostili više od 3.000 sportista, sa tromeđe Srbije, Crne Gore i BiH.

MOSI igre, nastale su 1954 godine u Prijepolju kao ideja o stalnom druženju, te one predstavljaju jednu veliku manifestaciju, za koje se može reći da je smotra ljepote i sporta.

Priboj je nakon 2004. godine imao čast da po drugi put ugosti sportiste iz 34 opštine.

Vođa sportista iz Čajniča Neboiša Obrenović rekao je da je na 55, MOSI u Priboju grad Čajniče predstavili 27 sportista koji su se takmičli u tri sporta.

„ U samom početku imali smo malo problema, pokvario se minibus kod Rudog sa kojima su krenuli fudbaleri pa su oni malo pješačili par kilometara, a ne kako su neki mediji prenjeli 55 km. Od Rudog do Priboja ima 20-tak km samo da ovi željni medijske pažnje znaju“ Organizator je zakazao oko prevoza, ali i to je rješeno-rekao je Nešo.

On je dodao da su sportisti iz Čajniča bili smješteni u školama i privatno, te da iako uslovi nisu bili baš idealni, to omladini nije mnogo smetalo.

Prema njegovim riječima postignuti rezultati kada se uzme sve u obzir nisu loši, uz malo sreće moglo je biti i bolje.

Nešo je dodao na kraju samo da je bitno da su se čajnički sportisti vratili zadovoljni, te da je to za njih bilo jedno iskustvo više, upoznavanje novih prijatelja, sklapanje mnogih prijateljstava. Još jednom se pokazalo da sport nema granica.