Dr. Nele Karajlić na Tjentištu: Čudo od prirode daje pozitivnu energiju

Radio Foča - 09. јула 2018. 058.ba

FOČA – Tokom održavanja petog Nektar OK festa na Tjentištu, pomovisana je i knjiga Dr. Neleta Karajlića „Solunska 28“. Nakon romana „Fajront u Sarajevu“ koji je veoma popularan među čitalačkom publikom, nekadašnji frontmen Zabranjenog pušenja, knjigom “Solunska 28″ ovog puta vodi nas u Beograd.

Nele Karajlić je istakao da mu je drago da se na Tjentištu održava ovakav festival koji je okupio mnogo mladih iz svih krajeva, ali i koji je spojio prelijepu prirodu, muziku i književnost, jer mlade ljude treba približiti knjizi: „Drago mi je što sam ovde i što sam vidio mlada nasmijana lica i osjetio pozitivnu energiju koja dolazi i od muzike a i od ovog čuda od prirode. Divno je što je u ovaj koncept festivala uvrštena i književnost, kao i film, jer mladima na ovom prostoru treba obezbijediti bogat sadržaj a i dobro je približiti ih književnosti“, rekao je Karajlić.

“Solunska 28″ je uzbudljiv roman o uzbudljivim vremenima, kojom nas Nele Karajlić vodi u Beograd s početka dvadesetog vijeka. Roman je priča o novcu, strastima, priča o jednoj kući, jednom gradu i dva svijeta. „To je priča o jednoj kući, u jednom gradu, o jednom narodu koji je živio tu. Kroz tu priču sam pokušao da u određenom istorijskom konceptu ispričam sve što ja mislim o našim naravima, o mentalnom sklopu, o karakterima, o tom našem posebnom nacionalnom biću“, rekao je Karajlić.

Na promociji knjige „Solunska 28“ na Tjentištu govorili su direktor Centra za kulturu i informisanje Foča Vladimir Pantović i profesor filozofije iz Bratunca Marko Medić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,