Izgradnja bazena za kupanje u Rogatici – Završena prva faza – ide tender za drugu

19.07.2018.

ROGATICA – Jedna od kapitalnih investicija u koju su uprte oči, posebno mlađih, Rogatičana je izgradnja bazena za kupanje u kompleksu Sportsko-rekreacionog centra „9. januar“.

Počelo je juna 2016. kada je tadašnji načelnik opštine Tomislav Puhalac ozvaničio početak izgradnje ovog objekta za koga je projekat uradio Instutut za građevinarstvo „IG“ iz Banja Luke uz predračunsku vrijednost od 1,5 miliona maraka koje su trebalo da se obezbijede iz vlastitih sredstava opštine.

Za izvođača prve faze radova na tenderu je izabrano AD „Romanijaputevi“ iz Podromanije kod Sokoca. Prema potpisanom ugovoru radovi su trebalo da se završe za 60 radnih dana.

Ali, zbog nedostatka sredstava za plaćanje, ta prva faza radova u kojoj je predviđena izrada osnovnog bazena od materijala otpornog na vremenske prilike sa dimenzijama 36×25 metara i prateći objekat u kome će biti mašinsko postrojenje za regulisanje protoka i temperature vode iz gradskog vodovoda veličine 30×10,30 metara, tek ovih dana privedena je kraju.

Za njihovo plaćanje pored sredstava iz budžeta opštine, Opštinska uprava novog saziva, putem obveznica, morala se zadužiti sa 900.000 maraka.

Na taj način stvoreni su uslovi i prva faza izgradnje bazena za kupanje privedena je kraju i u toku su aktivnosti oko druge, završne, faze, reče aktuelni načelnik opštine Milorad Jagodić.

U okviru te, nove faze, dodao je on, na osnovu nekih sitnijih korekcija u projektu, treba da se uradi i opremi prateća zgrada sa mašinskim dijelom. Tu je i izgradnja mini bazena za djecu i neplivače i vanjsko uređenje oko „velikog“ i „malog“ bazena sa plažama i drugom pratećom infrastrukturom.

Za izvođenje tih radova treba da se raspiše novi tender i to će biti urađeno najdalje do kraja tekuće sedmice, ali je mala vjerovatnoća, zbog tenderske procedure, da će u bazenima biti kupanja ove godine, reče načelnik Jagodić.