Nastavljeno utopljavanje Srednjoškolskog centra u Rogatici – Nova stolarija i za stari dio zgrade

23.07.2018.

ROGATICA – Nakon što je pred početak prošle školske godine uz investiciju od 100.000 maraka iz budžeta opštine Rogatica zamijenjena stolarija na novom dijelu zgrade Srednjoškolskog centra „27. januar“ sa 48 portala i 192 prozora u prizemlju i na spratovima, na red je došao i stari dio zgrade i zamjena dotrajale stolarije.

I opet je u pomoć pritekla lokalna zajednica iz čijeg je budžeta izdvojeno 70.000 maraka a zamjenjuje se 88 prozora različitih veličina i dimenzija, reče direktorica Centra Žaklina Lelek.

Na ovaj način, dodale je ona, ne samo da mijenjamo estetski izgled zgrade, nego i povećavamo učionički standard koji će omogućiti da učenici i profesori tokom nastave u zimskom periodu mogu skinuti vindjakne i drugu zimsku odoru. Time istovremeno štedimo ogrijev i energiju iz vlastite kotlovnice što je i te kako značajan momenat i za Centar i lokalnu zajednicu koja svake godine sponzoriše dio naših potreba u toj oblasti.

Načelnik opštine Milorad Jagodić rekao je da će opština uz zamjenu stolarije pomoći i oko obnove fasade i oluka na staroj i novoj zgradi Centra.

Pored ulaganja u Srednjoškolski centar, opština je izdvojila sredstva i za adaptaciju zgrade područnog odjeljenja osnovne škole „Sveti Sava“ u Brankovićima, na platou Borika.