Počelo „umivanje“ Rogatice – Nova fasada na 12 zgrada

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 24. јула 2018. 058.ba

ROGATICA – Ocjenivši da fasade velikog broja stambenih i stambeno-poslovnih zgrada zbog starosti i neodržavanja predstavljaju ruglo Rogatice kao centra opštine, odbornici lokalnog parlamenta na sjednici održanoj krajem aprila donijeli su odluku o sufinansiranju realizacije projekta estetskog uređenja fasada na dijelu zgrada u ulici Srpske sloge koja je dio magistralnog puta Podromanija – Ustiprača i istovremeno glavno šetalište za građane.

Projektom je predviđeno, rekoše u Odjeljenju za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove, da se zajedno sa zajednicama etažnih vlasnika saniraju fasade na 12 stambenih i stambeno-poslovnih zgrada čiji čeoni dio se u cjelini nalazi na glavnoj ulici ili su njihovi bočni dijelovi vidljivi sa ove ulice.

Predviđen je bio i način obezbijeđenja troškova za obavljene radove u omjeru 80 posto grant iz budžeta opštine i 20 posto učešće zajednica etažnih vlasnika nakon javnog poziva za sufinansiranje.

Taj poziv proveden je umeđuvremenu, ali se na njega nije javila nijedna zajednica uz obrazloženje da zajednice i pojedinci nemaju sredstava za te namjene, jer i onako „jedva sastavljaju kraj sa krajem“.

To je bio razlog da se pitanje sufinansiranja ponovo stavi na dnevni red i uz saglasnost načelnika opštine Milorada Jagodića na posljednjoj sjednici odbornici su donijeli novu odluku prema kojoj će troškove uređenja fasada snositi opština u omjeru 98 posto i minimalnih, ali obaveznih, 2 posto zajednice etažnih vlasnika.

Saglasno toj odluci radovi na uređenju fasada već su počeli. Prva na red došla je zgrada u kojoj je nekad bila „Prometova“ robna kuća. Poslije toga ići će se uz ulicu do trećeg semafora, odnosno Doma za starija lica „Sunce“, gledajući iz pravca Mesića i Ustiprače.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: