Prva „Konferencija beba“ u Novom Goraždu

Opština Novo Goražde - 02. jula 2018. 058.ba

NOVO GORAŽDE – Razigrani dječiji koraci i osmijesi bili su više nego lijep razlog da se okupimo na prvoj Konferenciji beba u Novom Goraždu.

Na ulicama Novog goražda subotnje popodne bilo je ispunjeno šarenilom i veselim glasovima naših mališana, ali ništa manje i ponosom njihovih roditelja i učitelja. Bilo je lijepo po prvi put u našoj opštini prisustvovati manifestaciji koja šalje poruku o značaju porodice i njenih vrijednosti.

Od 18 beba koliko je bilo prijavljeno na prvoj konferenciji, stručni žiri je izabrao radno predsjedništvo koje čine najmladja i najstarija beba, kao i beba sa najviše braće i sestara. Titula najmladje bebe ove godine pripala je jednomjesečnoj Sofiji Krunić, dok je najstarija beba bio Lazar Kovačević. Titulu sa najviše braće i sestara, podijelile su sestre Emilija i Darija Andrić. U znak pažnje kako bebama, tako i njihovim roditeljima načelnica opštine Novo Goražde Mila Petković uručila je prigodne poklone.

Na dan konferencije beba, uživali smo i u dječijem maskenbalu nešto starijih mališana, koji su nam svojim kreativnim i zabavnim maskama izmamili osmijehe i ovaj dan učinili još sunčanijim.

Na licima naših najmlađih vidjela se želja da ovaj dan učine posebnim, a miželimo da sljedeće godine „Konferencija beba“ u Novom Goraždu broji još više mališana.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta već dugi niz godina inicijator je održavanja manifestacije „Konferencija beba“ pod sloganom „Ljepša Srpska – brojnija Srpska“. Cilj ove manifestacije je podizanje svijesti o značaju porodice, kao i ukazivanje na problem nedovoljnog radjanja djece u Republici Srpskoj.

Generalni pokrovitelj ove manifestacije je opština Novo Goražde.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: