Sportisti kod načelnika opštine

21.07.2018.

ROGATICA – Kada su polazili na 55. MOSI, koje su se kao što je poznato održale od 4. do 8. ovog mjeseca u Priboju, sportiste Rogatice primio je načelnik opštine Milorad Jagodić.

Tom prilikom uz srećan put i da zdravo odu i zdravo se vrate, zamolio ih je da dostojno prezentuju opštinu kroz fer i korektnu igru i ponašanje, a rezultati neka budu granicama njihovih mogućnosti i onoga što rivali budu dopuštali, jer opština Rogatica boljih sportista nema, a sa ovim što ima se s pravom ponosi.
Ovu poruku prvog čovjeka opštine 98 sportista i sportskih radnika u potpunosti je provelo i kući su se vratili živi i zdravi i što je takođe značajno sa pregrštom osvojenih medalja.

Iako su se takmičili u 10 od mogućih 15 sportskih disciplina u generalnom plasmanu, u konkurenciji 29 ekipa iz isto toliko opština sa tromeđe Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i BiH, zauzeto je visoko osmo mjesto. Zasluga za to svih sportista, a posebno planinarki koje su osvojile zlato. Srebrom su se okitili planinari i rukometašice, a bronzom fudbalerke, stonoteniserke i košarkaši. Tu je i pet medalja atletičara i atletičarki.

Osvajače medalja i njihove trenere u znak zahvalnosti juče je primio načelnik opštine Jagodić sa svojim saradnicima.
Zahvalio se laureatima na osvojenim medaljama, ali i cijeloj ekipi koja je išla na MOSI.

Nisam ni sumnjao, naglasio je načelnik, u uspjeh na sportskim terenima. Više sam brinuo za vaše zdravlje, jer ste vi nada naše opštine i ne samo u sportu. Hvala Bogu, sve se dobro završilo, a medalje koje ste donijeli kruna su vaših i naših napora da što spremnije odete na Igre.

Bio sam na otvaranju i mogu vam reći da nisam bio zadovoljan opremom sa kojom su se na defileu pojavili naši sportisti. Dogodine, ako Bog da, na Sokocu izgledaćemo drugačije, kazao je Jagodić.

Uz čestitke sportistima i njihovim trenerima načelnik je podsjetio da se i dalje stvaraju uslovi za još sadržajnije sportske aktivnosti. Tu je nastavak izgradnje bazena za kupanje, pa zašto ne i neki vidovi takmičenja. Radiće se tartan staza za atletičare i vrše pripreme za izgradnju nove sportske dvorane…

U znak priznanja za postignute rezultate na MOSI u Priboju, urađen je i poseban bilbord sa fotkama ekipa koje su došle sa medaljama. Nalazi se u centru grada i mnogi su ga rado pogledali.