Upis u prve razrede Srednjoškolskog centra u Rogatici

13.07.2018.

ČEKA SE JOŠ JEDAN ELEKTRIČAR

ROGATICA – Danas, 13. jula okončan je i drugi, julski, rok za upis učenika u prve razrede Srednjoškolskog centra „27. januar“ u Rogatici. Od planiranih 74 učenika upisano je 73 pa je slobodno još samo jedno mjesto u smjeru elektrotehnika za zanimanju električar trećeg stepena.

Kako reče direktorica Centra Žaklina Lelek u gimnaziju opšteg smjera planiran je upis 20 učenika u jednom odjeljenju i upis je obavljen već u prvom, junskom, roku.

I u struci ekonomija, pravo i trgovina planiran je upis 20 učenika u jedno odjeljenje za zanimanje ekonomski tehničar. U junskom i julskom roku odjeljenje je dobilo potreban broj učenika.

Za razliku od ranijih godina u Centru su uvedeni i novi smjerovi. Radi se o poljoprivredi i preradi hrane i elektrotehnici. U poljoprivredi uvedeno je novo zanimanje agro-turistički tehničar četvrtog stepena sa jednim odjeljenjem i 20 učenika. Na konkurs se prijavio dovoljan broj kandidata i dobili smo učenike sa solidnim ocjenama iz osnovne škole što nas posebno raduje, dodale je direktorica Centra Žaklina Lelek.

U struci elektrotehnika kao novo zanimanje planiran je upis jednog odjeljenja sa 17 učenika u zanimanju električar trećeg stepena. Prijavilo se 16 kandidata. To znači da je ostalo prazno još jedno mjesto i u trećem, avgustovskom, roku očekuje se da će i ono biti popunjeno.

Ovo tim prije što je devete razrede u ovdašnjoj Osnovnoj školi „Sveti Sava“ završilo 79 malih maturanata, od kojih se šest još uvijek nije opredijelio gdje će nastaviti školovanje i koje će zanimanje izabrati.