Uz 55. MOSI „Priboj 2018“ – Iz Rogatice otišlo 98 učesnika

04.07.2018.

ROGATICA – Na najvećoj amaterskoj omladinskoj sportskoj manifestaciji koja se već 55-ti put održava na tromeđi Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i BiH Međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI) , čiji je ovogodišnji domaćin Srbija i opština Priboj od danas 4. do zaključuno sa 8. Julom uz učešće preko 2100 takmičara iz 29 opština i gradova koji će se takmičiti u 15 sportskih disciplina, opštinu Rogatica, trostrukog domaćina ove manifestacije, predstavljaće rekordnih 98 sportista i sportskih radnika.

Oni će se takmičiti u 10 sportskih disciplina i jednoj na PARAMOSI.

Najbrojnija ekipa je ženski fudbalska sa 13 takmičara uključujući i trenera. Po 12 takmičara imaju muška košarkaška i ženska rukometna, pet žena i tri muškarca ima ekipa atletičara, po šest, od čega tri muškarca i tri djevojke, čine ekipe u streljaštvu, stonom tenisu i planinarstvu i tako do PARA ekipe koja će se takmičiti u ribolovu i predstavljaće je Slobodan Nikolić-Bimbo.

Sve takmičare i njihove trenere danas u 9 časova pred polazak u Priboj, u sali Skupštine opštine. primio je načelnik ove lokalne zajednice Milorad Jagodić, koji im je poželio srećan put, da zdravo odu i zdravo se vrate i da dostojno, uz fer i korektnu igru i primjerno vladanje bez obzira na postignute rezultate, kao i uvijek do sada, predstavljaju opštinu.

Tim povodom svakom učesniku uručene su majice sa imenom Rogatica i logotipom Opštine i Igara uz džeparac od po 10 evra.

Zastavu opštine na Igrama, koje će večeras na svečan način biti otvorene, nosiće Dejana Kulić, najbolja rukometašica Ženskog rukometnog kluba „Rogatica“ i reprezentativka Republike Srpske i BiH.