Dvotočkaši oduševili Rogatičane

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 20. avgusta 2018. 058.ba

ROGATICA – Nakon prošlogodišnjeg obnavljanje u Rogatici se ponovo u okviru manifestacija posvećenih krsnoj slavi opštine Preobraženju Gospodnjem vratile međunarodne moto-kros trke i oduševile Rogatičane.

Na stazi „Ptičijak“, za koju se tvrdi da je jedna od najatraktivnijih na prostoru bivše Juge, pa i Balkana, preključe i juče, subota i nedjelja, u organizaciji ovdašnjeg Auto moto društva i pokroviteljstvo Predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Ministartva za civilne poslove u Savjetu ministara BiH i opštine Rogatica, u prisustvu velikog broja ljubitelja ove vrste sporta, brujali su motocikli različitih imena i kategorija čiji vlasnici su došli iz Srbije, Hrvatske, Makedonije i naravno Republike Srpske i BiH, ali iz Njemačke odakle je ekskluzivno došao jedan mladi takmičar.

Takmičenje se odvijalo po klasama i to: MX turist, MX 65 i 85, MX 1, MX 2 i Veterani, a bodovano je i kao otvoreno prvenstvo Republike Srpske i BiH.

Vožene su dvije trke od po 25 minuta plus 2 kruga i u klasi MX turist pobijedio je Saša Gajić iz MK „Miron-moto“ iz Dervente na motoru „Jamaha 450“. Drugo mjesto zauzeo je David Vidović iz Viteza i treće Srbijanac Vladimir Tucaković.

U klasi MX 65 i 85 takmičilo se 10 vozača i pobijdio je Alen Blagačević koji je za ovu priliku specijalno došao iz Njemačke gdje je rođen i živi sa svojim roditeljima. Vozio je motocikl KIM 85. Drugoplasirani u ovoj kategoriji zauzeo je Vuk Drmanac iz Kragujevca i treće Milan Vukajlović iz Čačka.

U klasi MX 1 učestvovalo je 9 vozača i prvo mjesto zauzeo je stari poznanik Rogatičana Antonio Čerkez iz MCK Vitez koji je vozio motor KIM 350. Drugi je bio Duško Paunović iz MK „Tanasko Rajić“ iz Čačka i treće Vlado Rajević iz MK „Termorad“ Čačak, a na četvrtom mjkestu Igor Knežević iz MK „Maršal“ u Banja Luci.

Klasa MX 2 izazvala je veliko interesovanje gledalaca. Učestvovalo je 6 takmičara i pobijedio Nenad Petrović iz MK „Tanasko Rajić“ u Čačku koji je vozio Hondu 250. Drugo mjesto osvojio je Petar Kundid iz Cetine (Hrvatska) i treće Hristijan Stanković iz Bitole u Makednoiji.

Interesantna je bila i klasa veterani. U beskompromisnoj vožnji pobijedio je Boško Rezo iz AMK Uskoplje ispred Željka Pavlovića iz MK „Maršal“ u Banja Luci i Miroslava Milojevića iz MK „Miron-moto“ iz Dervente.

Pošto je trka bodovana za prvenstvo Republike Srpske i BiH, najviše bodova, 107, osvojio je MCK „Vitez“ ispred AMK Kreševo sa 63, ECK „Team“ iz Travnika sa 59, MK „Maršal“ iz Banja Luke sa 36, dok je AMD „Rogatica“ zauzela 5 mjesto sa 22 boda.

Direktor trke Radoš Zimonjić reče da motociklizam u regionu ima blistavu perspektivu. To pokazuje i podatak da je u klasi MX 65 i 85 trčalo čak 10 takmičara. Uglavnom su to dječaci sa 10 do 13 godina starosti. Među njima je Aleksa Milosavljević iz Termorada u Čačku sa svega 10 i Mihajlo Ćajić iz AMD Rogatica sa 12 godina.

Tri prvoplasirana takmičara kući su ponijeli po pehar, diplomu i flašu šampanjca, a svi ostali zahvalnice za učešće na krosu povodom krsne slave opštine Rogatica Preobraženja Gospodnjeg. Otišli su zadovoljni uz doviđenja iduće godine.

SAGHMEISTER

Za razliku od prošle i nekih ranijih godina i trka ovoga puta u Rogaticu, iz porodičnih razloga, nije došao višegodišnji učesnik relija Pariz – Dakar i ljubitelj motociklizma u Rogatici Gabor Saghmeister iz Sobotice. To ipak nije umanjilo draž ovog takmičenja. Nadoknadili su da smjelim i atraktivnim vožnjama ostali takmičari.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: