Mališani otišli na more

07.08.2018.

ROGATICA – Zahvaljujući projektu Vlade Republike Srpske „Socijalizacija djece Republike Srpske“ danas je u organizaciji Centra za socijalni rad na desetodnevno ljetovanje u Bečiće na crnogorskom primorju iz Rogatice otišlo 26 djece iz porodica osjetljivih kategorija.

Njihovom ispraćaju na autobuskoj stanici prisustvovao je veći broj mama i tata, po neka baka i deka, predstavnici Centra za socijalni rad i Opštinske uprave i ostalih organizacija koje su poslale na more djecu svojih članova.

Među djecom koja su otišla na more je i jedan od pet sinova Siniše Perkovića koga je uputilo Udruženje sa 4 i više djece. Tu su i 12-godišnji blizanci Luka i Leon, sinovi borca prve kategorije Dragoslava Gluhovića, koje je uputila Opštinska boračka organizacija, ali i mala Milica Podgorica iz kategorije socijalno osjetljivih porodica, kojoj će ovo biti prvo viđenje mora sa željom da se u njemu okupa i da nauči plivati. Na put i ljetovanje nije pošla sama. Sa njom su, kako reče, i dosta djece koje poznaje iz škole, jer je završila treći razred osnovne, i sa ulice gdje se susreću i igraju.

Rajka Tomić, socijalni radnik u Centru za socijalni rad, koja je u ulozi vaspitača otišla sa djecom na more, reče da je među njima 16-toro iz kategorije čije porodice koriste neko od prava socijalne zaštite. Udruženje djece sa posebnim potrebama „Rasrtimo srećno“ poslalo je troje. Toliko su poslali i Udruženje porodica sa 4 i više djece i Opštinska boračka organizacija i jedno Udruženje ratnih vojnih invalida.

Sa mališanima iz Rogatice na more je otišlo i 20-toro djece iz Sokoca.