Otvoren međunarodni turnir nada košarke

18.08.2018.

Preobraženjske svečanosti u Rogatici

ROGATICA – U nizu različitih sportskih manifestacija koje se u Rogatici održavaju povodom krsne slave Preobraženja Gospodnjeg, je i danas popodne otvoreni turnir košarkaških nada. Okupio je košarkaše rođene 2005. i mlađih godišta iz košarkaških klubova Igokea iz Laktaša, Sokoca, domaćina Mladosti iz Rogatice i Pantera iz Nikšića u Crnoj Gori što je ovom turniru dalo prefiks međunarodni.

Turnir će trajati dva dana. Danas prvog dana sastale su se košarkaške nade Mladosti iz Rogatice i Pantera iz Nikšića. Neočekivano ali sasvim zasluženo i ubjedljivo pobijedili su mladi košarkaši iz Rogatice sa rezultatom 69:45.

U pauzi između prve i druge utakmice turnir je, nakon intoniranja himne Republike Srpske i Crne Gore, otvorio načelnik opštine Milorad Jagodić koji je pozdravio učesnike turnira, poželio im prijatan boravak u Rogatici i da u fer i korektnoj igri pobijedi najbolji.

Večeras u drugom susretu turnira igrali su mladi Sokoca i Igokee. Pobijedile su nade Igokee sa rezultatom 57:42.

Sjutra, drugog daba turnira, na sam dan krsne slave opštine, u prvoj utakmici oko 10 časova, sastaće se poraženi iz večerašnjih susreta Panter i Sokolac, a zatim pobjednici iz prvih susreta Mladost – Igokea. Pobjednik ovog susreta je i pobjednik turnira.

Ali, to nije i sve o sportu sjutra. Za 13,45 časova planirano je otvaranje Međunarodnog moto krosa. Branko Lelek iz AMD Rogatica kao organizatora ovog u Rogatici izuzetno cijenjenog sporta reče da će nastupiti nešto više od 30 takmičara iz BiH, Srbije i Hrvatske koji će se na stazi „Ptičijak“ boriti za titulu najboljeg u kategorijama MX turist, NX 85, MX 1 i MX 2.

Za kraj višednevnih sportskih i drugih manifestacija ogigraće se prvenstvena utakmica domaćeg drugoligaša Republike Srpske Mladosti i Sloge junajted. Pobjeda domaćina bio bi svojevrstan poklon opštini za krsnu slavu Preobraženje Gospodnje.