Otvorena izložba slika i duboreza umjetnika iz Čajniča

21. avgusta 2018. 058.ba

ČAJNIČE – Izložba slika i duboreza umjetnika iz Čajniča otvorena je 20. avgusta u Galeriji Doma kulture „Filip Višnjić“ u ovom mjestu, u okviru Velikogospojinskih svečanosti.

Organizator izložbe je Dom kulture pod pokroviteljstvom opštine Čajniče, a izloženo je oko 40 djela rađenih različitim tehnikama – od suvog pastela, akvarela, ulja na platnu, do radova u drvetu.

Radove su izložili Vule Vojnović, Nada Nešević, Jovana Kovačević i Miloš Jagodić.

Izloženi su vrijedni radovi u duborezu, pejzaži, slike mrtve prirode i kompozicije slikara.

Slikarka Nada Nešević iz Čajniča rekla je za Portal da od 1999.godine slika uljenim bojama na platnu.

„Radim podjednako razne motive, pejzaže, portrete, mrtvu prirodu,ikone… Izlagala sam slike više puta na zajedničkim izložbama u Čajniču i par puta u Tesliću. Ove godine sam učestvovala sa tri svoje slike ulje na platnu.

Drago mi je da mogu da na ovaj način dam svoj doprinos da u našem Čajniču što ljepše proteknu Gospojinske svečanosti“-istakla je Neševićeva.

Izložba će biti otvorena do nedjelje, 27. avgusta.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: