Počeli „Preobraženjski dani 2018“ [FOTO]

Tekst: Sreten Mitrović, Foto: Sreten Mitrović i Predrag Ujić - 15. августа 2018. 058.ba

FOTOGRAFI PRVI STARTOVALI

ROGATICA – Izložbom fotografija koje su pristigle na javni konkurs Opštinske turističke organizacije za izbor najljepše u Rogatici su prošlog ponedjeljka počele sedmodnevne manifestacije posvećene krsnoj slavi ove lokalne zajednice Preobraženju Gospodnjem.

Izloženo je 30 fotografija koje su napravili uglavnom fotografi amateri i za najljepšu uz pomoć Mladena Jovičića profesionalnog fotografija iz Beograda proglašena je fotografija koju je snimio Vladimir Despotović. Odmah do njega bila je fotka Maje Ćorić i Glorije Gluhović, kojim je na uspjehu čestitao i poželio još dosta dobrih i lijepih fotograifja načelnik opštine Milorad Jagodić.

Manifestacije posvećene krsnoj slavi opštine nastavljene su juče, utorak, 14. avgusta, sportskim i drugim kulturno-zabavnim i društvenim aktivnostima. Tu je početak višednevnog turnira fudbalskih nada i teniskog turnira, te izbor najljepšeg balkona i dvorišta u Rogatici i prigradskim naseljima, tradicionalna manifestacija koju zajednički provode Turistička organizacija i Udruženje žena „Rogatica“.

NAJLJEPŠI BALKONI I DVORIŠTA

Posebna komisija koju je predvodila inženjer poljoprivrede sa iskustvom u hortikulturi za najljepše dvorište između 13 prijavljenih odabrala je dvorište Žanele Nešković iz Zaganovića i dodijelila joj prvu nagradu u iznosu od 150 maraka. Druga nagrada u visini od 100 maraka pripala je Branki Perišić, a dvije treće od po 80 maraka ponijele su Nada Kanostrevac iz Živaljevine i Stana Ikanović iz Rogatice.

U kategoriji balkona konkurisalo je 15 vlasnika. Prvu nagradu u visini od 100 maraka dobio je balkon koga je uredila Bojana Limić, dvije druge od po 80 maraka dobile su Milana Đerić i Dubravka Marjanović i treću nagradu u visini od 50 ponijela je Rajka Sorak sve iz Rogatice.

ODUŠEVILI GLUMCI DIS-a

Zapažena je bila i sinoć prikazana predstava pozorišta DIS iz Banja Luke pod nazivom „Status veze“ u režiji Milana Bogdanovića. Pred neočekivano dosta gledalaca među kojima je očekivano bilo najviše mladih, igrali su i oduševili mladi glumci Tijana Kasapović u ulozi Anđele, Anđela Zrnić u ulozi Mire, Marko Berić u ulozi Sergija i Filip Mijić u ulozi Ognjena.

DANI U ZNAKU SPORTA

Manifestacije posvećene krsnoj slavi opštine Preobraženju Gospodnjem nastavljaju se danas uglavnom na terenima Sportsko-rekreacionog centra „9. Januar“. Tu je zvanično otvaranje turnira juče započetog turnir fudbalskih nada, teniski turnir i košarkaški turnir koji danas počinje. Za 19 časova na igralištu malih sportova biće veče za djecu i tako sve do 19. avgusta nakon svete liturgije u crkvi Svete Trojice i litije od crkve do opštine u Sali SO-e obaviti lomljenje slavskog kolača, upriličiti slavski ručak i kao šlag na tortu održati održati tradicionalni Međunarodni moto-kros „Rogatica 2018“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,