Pomoć od 20.000 KM manastiru u Dobrunskoj rijeci

SRNA - 21. avgusta 2018. 058.ba

VIŠEGRAD – Republički sekretarijat za vjere odobrio je, u ime Vlade Republike Srpske, finansijsku pomoć od 20.000 KM manastiru Draževina u Dobrunskoj rijeci kod Višegrada, koji je ovih dana stradao u požaru, rekao je Srni direktor Sekretarijata Dragan Davidović.

Davidović je istakao da je to jedan od najznačajnijih manastira kada je riječ o čuvanju srpske tradicije i izdavačke djelatnosti.

„U tom smislu mi smo i ranije finansijski pomagali taj manastir, ali ova nesreća nas mora potpuno solidarisati i taj manastir mora što prije ponovo da dođe u mogućnost da radi na izdavanju svojih kapitalnih djela i da bratstvo nastavi da radi ono što je započelo“, dodao je Davidović.

Požar u Manastiru Svetog Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci izbio je u nedjelju, 19. avgusta, a vatra je ugašena intervencijom vatrogasaca iz Višegrada i Rudog.

Izgradnja Manastira započeta je 2004. godine, a pet godina kasnije uselili su se monasi i Izdavačka kuća „Dabar“.

Iz požara je spasena vrijedna arhiva Izdavačke kuće „Dabar“ Mitropolije dabrobosanske, te časopis „Dabar“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,