Preobraženjski dani u Rogatici – Folkloristi uljepšali veče slavljenika

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 17. августа 2018. 058.ba

ROGATICA – Prilog manifestacijama posvećenih predstojećoj krsnoj slavi opštine Rogatica Preobraženju Gospodnjem sinoć su dali i folkloristi. Na igralištu malih sportova, pred znatnim brojem ljubitelja igre i pjesme predstavili su se amateri Kulturno-umjetničkog društva „Sveti Nikola“ iz Trstenika, „Boljanić“ iz Boljanića kod Doboja, „Romanijska vrela“ iz Mokrog kod Pala, „Dragulj“ iz Draguljevca Srednjeg, „Bratstva“ iz Vojkovića, „Birča“ iz Vlasenice i domaćina KUD „Stara Gora“ koje radi pri istoimenom Udruženju za njegovanje tradicije iz Rogatice.

Igrata su kola Zlatiborskog kraja, vlaške i igre iz okoline Leskovca i Pčinje, Šumadije… Akteri večeri osvojili su srca prisutnih Rogatičana koji nisu štedjeli aplauze pozdravljajući umijeće igranja.

Sve je bilo dobro do pred kraj ovog kulturno-zabavnog događanja, kada je počela da pada sitna kišica pa je koncert prekinut i poslije pola sata nastavljen u sali bioskopa. I ovdje se, ali u sasvim drugom ambijnentu, igralo i pjevalo i aplaudiralo.

I ovoga puta Rogatičanima je tri pjesme za slavlje poklonila estradni solista Olja Babić iz Bratunca. Za uzdarje dobila je pregršte aplauza ljubitelja njenog načina pjevanja.

Manifestacije posvećene Preobraženju nastavljaju se danas. Na programu se turnir fudbalskih nada, teniski i košarkaški turnir.

Tu je i tradiucionalno književno veče. Ljubitelji knjige i lijepe riječi imaće priliku da poslušaju Ljibivoja Ršumovića, Dare Sekulić, Mirjane Bulatović, Milosava Tešića, Milina-Miše Lubarde, Milenka Jevđevića i Božidara Stanara.

Ukoliko vrijeme dozvoli ovaj kulturni događaj održaće se na igralištu malih sportova.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,