RVI u Rogatici proslavili krsnu slavu

09.08.2018.

ROGATICA – Preko 230 ratnih vojnih invalida (RVI) iz posljednjeg Odbrambeno-oslobodilačkog rata okupljeni u Opštinskom udruženju u Rogatici danas su proslavili krsnu slavu Svetog veliko mučenika Pantelejmona.

Uvod u slavlje bilo je polaganje vijenca i paljenje svijeća zadušnica pred Spomen-kapelom koja riječju i fotografijama čuva sjećanje na 284 poginula borca ovog kraja u posljednjem Odbrambeno-oslobodilačkom ratu.

Nakon toga u adaptiranim prostorijama društvene ishrane bivše drvne industrije „Sjemeć“, koje su sada u vlasništvu braće Janković iz Plješevice, a koji za ovu priliku nisu naplatili uobičajenu naknadu, u prisustvu više desetina RVI, starješina crkve Svete Trojice u Rogatici Predrag Masal obavio je lomljenje slavskog kolača. Upriličen je i tradicionalni slavski ručak.

Ovom prilikom Dušan Dutina, član Predsjedništva Udruženja RVI opštine, rekao je da Udruženje ove godine obilježava 10 godina postojanja i toliko slavi Svetog velikomučenika Pantelejmona. U tome velika zasluga pripada i aktuelnom načelniku opštine Miloradu Jagodiću, koji je i dok je bio direktor ŠG „Sjemeć“ pomagao Udruženju u radu, pa i oko krsne slave.

I uz ovogodišnju krsnu slavu Milorad Jagodić je bio veliki donator. Njemu, pekari Nedić, sveštenicima srpske pravoslavne crkve u Rogatici i ostalim donatorima u ime članova Opštinskog udruženja RVI Dušan Dutina izrazio je veliku zahvalnost.

RVI