Sport uz Preobraženjske svečanosti u Rogatici – Od fudbala do moto-krosa

16.08.2018.

ROGATICA – Povodom predstojećeg Preobraženja Gospodnjeg kao krsne slave opštine, u Rogatici se održavaju brojne sporske manifestacije. Tu su tradicionalni višednevni turniri fudbalskih nada, teniski i košarkaški turnir, „sport za sve“ u kome će revijalno nastupiti odbojkašice i rukometašice, šahisti i atletičari iz ovdašnjih klubova i kao šlag na tortu na sam dan krsne slave Preobraženje i ove godine održaće se međunaordni moto-kros pod nazivom „Rogatica 2018“ koji će se bodovati za prvenstvo Republike Srpske i BiH.

Utakmice na turnirima već su u punom jeku. Fudbalski na kome učestvuju nade iz preko 20 klubova iz Republike Srpske, BiH i Srbije, ju;e je u ime pokrovitelja opštine Rogatica, yvani;no otvorio načelnik ove lokalne zajednice Milorad Jagodić. U kraćoj besjedi pozdravio je sve sportiste koji će ovih dana proći kroz Rogaticu, poželio im ugodan boravak, da budu zdravi i da u fer i korektnoj igri postignu željene rezultate. Usput je najavio i nova ulaganja u infrastrukturu Sportsko-rekreacionog centra „9. Januar“. Između ostalog tu je nastavak radova na izgradnji bazena za kupanje i tartan-staze za atletičare kojim se Rogatica uvijek ponosila.

Inače, na turniru fudbalskih nada, uz domaće takmičare, tu su i takmičari iz klubova iz susjedstva: Sokolac, Višegrad, Pale, Istočno Sarajevo, federalno Goražde, ali i Budućnosti iz Arilja, Mladosti iz Čačka, Crvene zvezde iz Beograda, Radnika iz Bijeljine, Slobode iz Mrkonjić Grada, Leotara, Slavije…

I ostali turniri su u toku. Teniski je okupio 20-tak takmičara. Nema nekih zvučnih imena, ali tu se okupili najbolji iz regije.