U susret Preobraženju u Rogatici – Uspjelo „Veče za djecu“

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 16. avgusta 2018. 058.ba

ROGATICA – Kada je utvrđivan program manifestacija u okviru sedmodnevnih Preobraženjskih dana u Rogatici, jedna od njih je i „Veče za djecu“, koje je programirano za srijedu, 15. avgusta, kada je i održano.

Poslije njegovog održavanja, u kojoj su učestvovala djeca koja koriste usluge Vrtića „Bambi“ od jaslica do predškolaca pa čak i nekih školaraca, s pravom bi se ova manifestacija mogla nazvati „Veče za djecu i odrasle“, jer je u dupke punoj sali gradskog bioskopa, pošto zbog vremenskih prilika, kako je planirano, nije održana na igralištu malih sportova, bilo u najmanju ruku i odraslih koliko i djece.

Istina, u programu su učestvovala samo djeca i vaspitači iz „Bambija“ i ono što su pokazali bilo je za svaku pohvalu. Počelo je poznatom poemom „Srbine, deca ti se rađala“, preko igrokaza krsne slave i običaje od dolaska gostiju do lomljenja slavskog kolača i brojnih dječijih igara i pjesama koje su prisutni u sali toplo pozdravljali.

Toplo su pozdravljena i djeca iz Dječijeg vrtića „Poletarac“ iz Užica sa kojim su menadžment i djeca iz „Bambija“ već više godine u bratskim odnosima.

Djecu iz „Poletarca“ u Rogaticu je dovela direktorka Veselinka Jovanović i ona su izvela prigodan program za vršnjake iz Rogatice, njihove roditelje i ostale koji su bili prisutni.

Dolazak i program koga su krsnoj slavi naše opštine poklonili naši gosti iz Užica samo je utrt još dublji trag za buduću saradnju dva vrtića, reče direktorica „Bambija“ Nataša Duvnjak.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: