Nastavlja se izgradnja bazena za kupanje u Rogatici

30.09.2018.

POSAO PONOVO DOBILI „ROMANIJA-PUTEVI“

ROGATICA – Poslije provedene tenderske procedure na koju nije bilo primjedbi, načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić, u ulozi investitora, i direktor AD „Romanija- putevi“ Mirko Pandurević, u ime izvođača radova, potpisali su ugovor za izgradnju druge, završne, faze bazena za kupanju na Sportsko-rekreacionom centru „9. januar“ u Rogatici, vrijedan 691.000 maraka.

„Romanija-putevi“ radili su i prvu fazu ovog objekta. Drugu su se obavezali da će završiti u roku od 30 dana, a radi se o uređenju i opremi već izgrađene prateće zgrade u koju će biti instalirana potrebna oprema koja će regulisati protok i temperature vode u „velikom“ i „malom“ bazenu koja će doticati iz gradskog vodovoda.

Pored toga, izvođač radova treba da uradi i „mali“ bazen za djecu i neplivače i uredi okoliš oba bazena sa plažama i drugom potrebnom infrastrukturom, rečeno je u potpisanom ugovoru.

Da podsjetimo, u prvoj fazi izgradnje ovog objekta u potpunosti je završen „veliki“ bazen od materijala otpornog na vremenske prilike dimenzija 36×25 metara,i prateći objekat za mašinska postrojenja čija veličina je 30×10,30 metara i kupljena potrebna oprema za mjerenje protoka i temperature vode u bazenima.

Kad se sve sabere, bazen će koštati oko 1,5 miliona maraka, od kojih je jedan dio iz vlastitih budžetskih sredstava, a dio zaduženjem opštine putem obveznica, rekao je načelnik ove lokalne zajednice Milorad Jagodić.

Prvo kupanje Rogatičana u bazenu očekuje se sa početkom ljeta iduće, 2019. godine.