Počela školska godina, u Foči u školske klupe sjelo 97 prvačića

Radio Foča - 03. septembra 2018. 058.ba

FOČA – U svim osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj danas je počela nastava u školskoj 2018/2019 godini, a u klupe će sjesti više od 90.000 osnovaca i više od 36.000 srednjoškolaca. Ove godine u Srpskoj je upisano 9.600 prvačića, a u Foči 97 đaka prvaka.

„Srećna sam što krećem u školu i što ću upoznati nove drugare. Drago mi je što su sa mnom u razredu i moji drugari iz vrtića“, rekla je Lena Miličević, koju je, kao i njene drugare koji su se upisali u Osnovnu školu „Veselin Masleša“, na početku školovanja pred učionicama dočekao Sunđer Bob.

U ovoj školi prvi put u klupe će sjesti 47 mališana, i to 40 u centralnu školu, šest u područnu školu na Brodu i jedan učenik u područno odjeljenje u Mješajima. U područnoj školi u Popovom Mostu ove godine nije se upisao nijedan učenik. „Situacija je bolja nego prošle godine, jer imamo porast od 12 prvačića i nadamo se da će taj broj u budućnosti da raste. U centralnu školu upisali smo dva odjeljenja prvog razreda, dok u školama na Brodu i Mješajima imamo kombinovana odjeljenja“, rekao je direktor Osnovne škole „Veselin Masleša“ Vladimir Ivanović.

U Osnovnoj školi Sveti Sava upisano je 48 prvačića u centralnoj školi i po jedan učenik u područnim školama u Miljevini i Dragočavi. Direktor škole, Jelena Čančar kaže da je ove godine upisano manje učenika u odnosu na prošlu godinu: „Poslije dugo godina prvi put imamo upisana samo dva odjeljenja, ali prema našim procjenama stanje sa brojem učenika će biti bolje naredne školske godine“.

Ove školske godine u Srednjoškolskom centru u Foči upisano je 575 učenika, 23 manje nego prošle godine. „U prvi razred srednje škole upisano je 148 učenika, raspoređenih u sedam odjeljenja“, rekla je zamjenik direktora škole, Borka Kovač.

Škole su iskoristile ljetnji rasput za obnavljanje prostorija kako bi se nastava i u ovoj školskoj godini nesmetano odvijala.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,