Početak izgradnje 40 stanova za socijalno ugrožene i raseljene

24.09.2018.

VIŠEGRAD – U naselju Kalate u Višegradu počela je izgradnja 40 stanova za socijalno ugrožene i raseljene osobe, za šta je Vlada Republike Srpske izdvojila dva miliona KM.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je novac plasirala Vlada Srpske posredstvom Ministarstva za izbjegla i raseljena lica, a opština Višegrad je učestvovala u obezbjeđivanju zemljišta, projektne dokumentacije i potrebnih dozvola.

Đurević je istakao da je ovaj projekat od velikog značaja za višegradsku opštinu.

On je naveo da, ukoliko se ovaj projekat uspješno privede kraju u predviđenom roku, postoji velika šansa za dobijanje sredstava za još jedan ovakav, čime bi bilo riješeno pitanje kolektivnog centra u naselju Nezuci i za dio porodica i pojedinaca koji žive u lošim uslovima.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Aleksandar Đukanović istakao je da će ovom zgradom biti zbrinuta lica iz kolektivnog centra u Nezucima i lica koja imaju pravo na alternativni smještaj i druge socijalne kategorije koje ispunjavaju određene uslove.

On je napomenuo da će zgrada imati lift i centralno grijanje.

Predstavnik firme „Jokić invest“ iz Zvornika Ivo Jokić zahvalio je načelniku opštine Višegrad Mladenu Đureviću i Ministarstvu za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske, te naglasio da je ova firma spremna da izvede radove u garantovanom roku.

Predviđeni rok za izgradnju zgrade je 500 dana.