Postavljen kamen temeljac novoj upravnoj zgradi Elektrodistribucije i tržnom centru

20.09.2018.

Privredna kratanja u Rogatici

ROGATICA – Nakon višemjesečnih priprema u Rogatici juče, srijeda, 19. avgusta, poslije podne, predsjednik Republike Milorad Dodik i predsjednica Vlade Srpske Željka Cvijanović položili su kamen temeljac novoj upravnoj zgradi za potrebe ovdašnje Radne jedinice „Elektrodistribucija“ Pale i tržnog centra preduzeća „Zvorničanka“ iz Zvornika.

Tim povodom predsjednik Dodik čestitao je invenstitorima ovog značajnog infrastrukturnog i privrednog objekta koji su odlučili da izdvoje sredstva za njegovu izgradnju koji će sigurno uticati na razvoj opštine Rogatica, prije svega u oblasti novog zapošljavanja posebno mladih Rogatičana.

Povoodm polaganja kamena temeljca za novu zgradu okupljenim Rogatičanima obratio se i direktor „Elektriodistribucije“ Pale Ljubomir Mrda, koji je izrazio zadovoljstvo radi početka izgradnje novog objekta koji će imati 800 kvadratnih metara poslovnog prostora u koga će firma koju on vodi i „Zvorničanka“ uložiti više od 1,6 miliona maraka i kraj izgradnje najavio je za kraj maja 2019. godine, u čemu je učešće „Elektrodistribucije“ Pale 500.000 maraka.

Koristeći priliku Mrda je najavio i dalja investiranja u opštine istočnog dijela Republike Srpske kao što je bilo u malu hidroelektranu „Mesići Nova“ u koju je utrošeno 10 miliona maraka, a ona je sve to vratila za svega 3,5 godina rada, što je ovih dana proslavljeno na skroman način.

I predsjednik Dodik je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog dobre energije koju širi načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić i naglasio da on ima njegovu podršku i podršku predsjednice Željke Cvijanović i cijele Vlade Srpske.

Boraveći kratko u Rogatici, naglasio je Dodik, primijetio sam da se u gradu osvježavaju fasade većeg broja stambenih i stambeno-poslovnih zgrada. To po njegovom mišljenju daje sasvim drugi pečat za život u ovom gradu i obećao finansijsku podršku na tom planu.

Predsjednik Dodik rekao je i da je sa rukovodstvom opštine Rogatica postignut dogovor da se počne sa projektovanjem sportske dvorane u ovoj opštini za koju će finansijska sredstva obezbijediti Vlada, a opština da riješi pitanje infrastrukture i imovinsko-pravne poslove.

Predsjednik Srpske rekao je još da se što prije mora riješiti pitanje suda u Rogatici za koji postoje svi preduslovi a u nove projekte u Rogatici u idućoj godini najavio pomoć Vlade u visini od 1,5 miliona maraka.