Protojerej-stavrofor Momir Vasiljević dobio veliko priznanje

07. septembra 2018. 058.ba

ČAJNIČE – Čajničanin, protojerej-stavrofor Momir Vasiljević, ovih dana dobio je veliko priznanje za svoj književni i poetski rad i stvaralaštvo. Prota Vasiljević koji je život posvetio Bogu i srpskom rodu, uporedo se bavio i književnim radom. Talenat za poetiku i pisanu riječ, pretočio je u brojne pjesme, eseje i druge književne oblike. Protin književni rad nije ostao nezapažen. Udruženje srpskih književnika Slovenije nagradilo je protu Momira posebnom nagradom za uspješno povezivanje pravoslavlja, tradicije i poezije. Na desetoj po redu manifestacije „Veseli dani srpske dijaspore“, koja je ove godine održana u Ljubljani 25. i 26. avgusta, proti je dodjeljena povelja sa zlatnom medaljom i značkom. Proto Momir je bio jedan od govornika na svečanosti srpske dijaspore održanoj u Ljubljani. Kako kaže prof. Saša Gajić, lider Srba u Sloveniji, govor oca Momira Vasiljevića na temu očuvanje identiteta je oduševio prisutne: „Gospodin Vasiljević je oduševio nekoliko stotina prisutnih sa svojim lijepim i nadahnutim izlaganjem“.

Proto se zahvalio na nagradi i dodao:
„Zahvalan sam Bogu na Njegovom daru, a Udruženju srpskih književnika Slovenije zahvaljujem da su me nagradili ovom nagradom. Ustvari, posebno je za mene značajno, da je ova nagrada dodjeljena u Ljubljani i da su Srbi izdaleka imali priliku da se upoznaju sa dijelom moga rada. Pored domaćinskog gostoprimstva, primljen sam i za počasnog člana USK Slovenije. Prilikom obraćanja iskoristio sam priliku da se zahvalim književnicima, ali da poželim da Srbi u Sloveniji imaju status kakav zaslužuju. Svoj boravak u Ljubljani iskoristio sam da obiđem znamenitosti i kulturno-istorijske spomenike i Srpsku pravoslavnu crkvu Sv. Kirila i Metodija. Još jednom iskreno hvala na nagradi“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: