Uz početak nove školske godine u Rogatici – Prvačića više nego lani

04.09.2018.

ROGATICA – Nova školska godina počela je danas u Rogatici sa optimizmom, jer je u osnovnu školu upisano čak 10 prvačića više nego lani. Lani ih je bilo 84, a ove godine 94. Do povećanja je došlo u Centralnoj školi „Sveti Sava“ u Rogatici u kojoj je lani bilo 77, a ove godine 88 učenika koji su raspoređeni u četiri odjeljenja. Područne škole u Borikama, Brankovićima, Stjenicama i Žepi dobile su 6 novih prvačića ili za jednog manje nego lani, rekla je pedagog u Školi Dijana Gojković.

Uz početak školske godine priređen je i tradicionalni prijem za prvačiće i njihove roditelje. Tim povodom upriličen je prigodan program kroz koji su učenici starijih razreda poželjeli prvačićima srećan početak školovanja uz napomenu da škola nije bauk i da ići u školu, uz ostalo, znači imati i veći broj drugara i prijatelja.

Srećan početak školovanja prvačićima poželjela je i direktorka Škole Snežana Pjevčević, a zamjenik načelnika opštine Jelena Karadžić, u svoje i ime načelnika Milorada Jagodića, uz želju da prvačići budu zdravi, veseli i dobri učenici, simbolično preko prvačića Dušana Arbinje uručila je knjige za sve prvačiće i njihove školske drugove iz drugih razreda kojim ih je darivala Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo.

Nove udžbenike na početku školske godine primilo je i 28 odličnih učenika ove škole iz porodica sa četvoro i više djece uz posredovanje Ministarstva za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske.